45'

Meisjes B-junioren zaterdag, MB1, 1e klasse 02

16 april 2016 12:30

Opstelling

Met 3-0 voor moeten staan en tegen een 0-2 achterstand aankijken. Zo begon MB1 aan de eerste 15 minuten tegen Buitenpost. De snelle vleugesl van Buitenpost waren effectief, de aanvallers van MB1 lieten de kansen voorbij gaan.

MB1 rechtte de rug en Buitebnpost dekte de aanvallers maar lieten Mirjam gewoon lopen met de bal. Een fijne goal volgde: 0-1. Binnen 10 miniuten was de stand gelijk na een doelpunt van Bente. Mirjam mocht opnieuw doorlopen en scoorde de 3-2 waarna Savenne op zeer fraaie wijze een echte spitsgoal maakte: 4-2. Dat was ook de ruststand.

Na de rust zag het er een heel stuk beter uit bij de MB1. Er werd gecombineerd, het veld werd compact gehouden en de tegenstander kwam eigenlijk nauwelijks meer op de helft van Sc Bolsward. Amber pakte na rust ook haar verdiende doelpunt mee, 5-2. Bente zorgde voor de 6-2 en kopte de bal in de goal voor de eindstand 7-2.

De uitslag maakt veel helder. Je wint niet met 7-2 als je niet een stuk beter voetbalt dan de tegenstander. MB1 speelde bij vlagen ook zeer goed. Maar toch... Er lagen ook kansen voor de tegenstander. Er waren momenten in de wedstrijd waarbij het leek of het ineens niet meer ging. Dat de motor sputterde en de machine haperde. Maar goed. De tegenstander kon er geen gebruik van maken, en Buitenpost was geen slecht voetballende partij. Al met al dus weer een prima resultaat en een terechte overwinning!