Meisjes B-junioren zaterdag, MB1, 1e klasse 02

9 april 2016 12:30

Opstelling

Patricja zet een blok (foto: Johan de Jong)
Broekster Walden kwam op bezoek en ging met lege handen terug. Al moet gezegd worden dat de 5-0 eindstand iets geflatteerd is. Bij de 1-0 (Bente in de eerste minuut) kwam Broekster Walden akelig dichtbij een treffer, waarbij van één doelpoging door het publiek in ieder geval gezegd wordt dat de bal toch echt over de lijn is geweest.

Na een minuut of twintig kwam er meer en meer zekerheid in het spel van SCB. De verdediging (Miki, Ellemein en Hannah) stond als een huis, op het middenveld (Mirjam, Patricja, Marlies en Frederique) werd bij vlagen mooi combinatievoetbal getoond en de druk op het doel door de spitsen (Madelief, Bente en Elounda) hielden de bal veelal op de helft van Broekster walden. Bente scoorde uiteindelijk 3x in de eerste helft.

De tweede helft was bij op momenten zeer gelijkwaardig. In het team van Broekster Walden zit veel voetbal. Er werd mooi gecombineerd en de SCB meiden hadden bij vlagen grote moeite de combinaties te doorzien, het tempo bij te houden en  de velugelpelers af te stoppen. Gelukkig hadden wij Patricja (2x een hele mooie en effectieve slijding), Hannah (buffelen als een paard), Ilse (rust en zekerheid en Miki (zeer degelijk en betrouwbaar) in de achterhoede.

Het 4e doelpunt van Bente was er een om in te lijsten. Bente stond op rechts rand 16 en niemand pakte haar aan. Dat kun je beter wel doen, want Bente legde de bal met een prachtige curve onhoudbaar in de goal. Nummer 5 was voor Marlies, een mooie goel en ook nog met de linker!

Ondanks de ruime overwinning was niet iedereen helemaal tevreden. Er ging veel goed, maar er gingen ook zeker dingen niet helemaal goed. Als coach had ik dit een beetje verwacht. Het komt vaker voor dat na een fantastische wedstrijd (Franeker uit 2-2) een wedstrijd komt met het goede gevoel, maar dat het dan net niet zo goed gaat als je graag zou willen.

Als je zo'n wedstrijd met 5-0 van een goed voetballende tegenstander wint mag je wat deze coach betreft echt tevreden zijn!