78'

Meisjes B-junioren zaterdag, MB1, 1e klasse 02

2 april 2016 12:15

Opstelling SC Bolsward MO17-1

De MB1 van Sc Bolsward ging gemotiveerd tot op het bot en met een strak plan het veld op in en tegen Franker MB1. Franeker heeft een helder doel: ongeslagen kampioen worden. SCB had ook een doel: zorgen dat Franker weet dat het niet alles kan winnen!
De meiden zouden de 1e helft vooral de tegenstander uit hun spel halen. Compact voetballen, geen ruimte geven en met druk naar voren storen en verdedigen. Dit ging bijna helemaal goed. Eén verdedigingsfoutje en Franeker leidde met 1-0. Daar bleef het de 1e helft ook bij, en daarmee hadden we nog altijd een wedstrijd. Na de rust zouden de meiden in de vertrouwde opstelling (3-4-3 met een ruit) de aanval gaan zoeken. En dat pakte ook goed uit! Madelief scoorde fraai de 1-1 en Bente zorgde zowaar een minuut of 10 voor tijd voor de 1-2. De emoties liepen hoog op, het spel was fysiek en als er een minpuntje aan deze wedstrijd op te merken was, dan was het de scheidsrechter die wel lette op 'formele' fouten, zoals het roepen van 'LOS!', maar echte overtredingen nauwelijks bestrafte. Dat was jammer, want beide teams wilden absoluut niet verliezen waardoor er fysiek de grenzen werden opgezocht (en soms ook overschreden).

In een van de allerlaatste minuten wist de nummer 7 van Franeker (Kirsten, heerlijke voetballer!) toch nog de gelijkmaker te scoren: 2-2.

Zowel Franeker als SCB vochten als leeuwen, hadden geen ontzag voor elkaar en waren ook bereid om fysiek risico's aan te gaan.
Dat er na het laatste fluitsignaal geen haat en nijd was, de spelers, officials en coaches elkaar complimenteerden met het getoonde spel maakt dat dit een wedstrijd is waar je als liefhebber warm van wordt. Dit is voetbal zoals het hoort. Dit is inzet, teamgeest en de onstuitbare wil om te winnen. En, dit is ook sportiviteit!

Franeker wordt niet ongeslagen kampioen. Sc Bolsward wordt alleen kampioen wanneer Franeker minimaal een keer verliest en nog een keer gelijkspeelt. Als coach van Sc Bolsward zou ik het graag anders hebben gezien, maar als liefhebber kan ik alleen maar zeggen dat als er dan toch een ander team kampioen moet worden, dan gun ik het Franeker.

Ik wil beide teams complimenteren met de getoonde inzet, het spel en de passie. Dit was een van die wedstrijden die het leven van een coach zo mooi maakt!