Meisjes B-junioren zaterdag, MB1, 1e klasse 02

12 december 2015 12:15

Martin Koning

Opstelling

Zonder Hannah Ketelaar, Ellemijn Dijkstra, Vera Zut en Madelief Wip zou je verwachten dat MB1 'gehandicapt' aan de wedstrijd moest beginnen. Toch weerhield dit MB1 er in de eerste helft niet van om goed spel te laten zien en doeltreffend te operen. Amber scoorde de eerste 2 doelpunten, Bente bracht de ruststand op 4-0.

In de tweede helft werd het zwaarder. Niet alleen kreeg Dronrijp/Foarut meer grip op de wedstrijd, MB1 speelde ook voor het eerst in een 3-4-3 ruit opstelling, waar normaliter 4-4-2 ruit wordt gespeeld. Dit was duidelijk wennen. Niet alle combinaties wilde lukken en de aansluiting klopte niet altijd even goed. Dronrijp/Foarut was echter niet in staat om echt een vuist te maken en Bente zorgde met 3 doelpunten na rust toch nog voor een keurige 7-0 op het bord.

Die doelpunten zijn hard nodig om de aansluiting met Franeker te garanderen. De 7-0 winst maakt dat MB1 4 doelpunten inloopt op Franeker, waarmee er nog volop kansen liggen voor de MB1 om dit seizoen als eerste te eindigen.

Het voordeel van het huidige Sc Bolsward is wel dat er een brede selectie aan meiden beschikbaar is. Er waren vier basisspelers afwezig, maar door de invalbeurten van Amber, Patrycja en Anne Rixt stond er toch een team waartegen Dronrijp/Foarut niet veel in te brengen had. Bedankt daarvoor meiden!