Meisjes B-junioren zaterdag, MB1, 1e klasse 02

19 december 2015 9:30

Robin Mulder

Opstelling

Dat het moeilijk voetballen is tegen een minder voetballende ploeg bleek maar weer eens tegen Leeuwarder Zwaluwen. Leeuwarder Zwaluwen is een fysiek sterke ploeg, maar voetballend is het min of meer 'alle ballen hard naar voren'. Daar vonden de meiden van MB1 maar moeilijk een antwoord op. In plaats van rust aan de bal, het zoeken naar de combinatie en het geduld om ruimte te creeren voetbalde MB1 onrustig en ontbrak het vaak aan de precisie. Bente scoorde na een minuut of 20 de 1-0, maar Leeuwarder Zwaluwen kwam nog voor rust terug.

De 2e helft was duidelijk beter. De combinaties lukten beter, er was meer rust aan de bal wat leidde tot meer druk naar voren en volop kansen. Bente scoorde de 2-1 en de 3-1 en Vera scoorde uit een corner de verdiende 4-1.

Het was dan wel niet de beste wedstrijd van MB1, maar het is uiteraard van groot belang dat je ook wedstrijden weet te winnen als het een keer moeilijk gaat. Dat je dan als team de sfeer positief weet te houden, met elkaar de schouders er onder zet en samen voor de punten gaat. Als het voetballend niet lukt, dan winnen op karakter. Dat deed MB1, met overtuiging. En dat verdient een compliment!

Overigens verdient ook Leeuwarder Zwaluwen een compliment. Onze MB1 mag dan meer kwlaiteiten hebben, dit Leeuwarder Zwaluwen is zeker geen te onderschatten tegenstander en ik ben er van overtuigd dat Leeuwarder Zwaluwen het iedere tegenstander in deze competitie nog knap lastig kan maken.