Franeker de sterkste in voetbalthrlller (4-6)

Datum

7 november 2015 16:15

Accommodatie

Onbekend

Na een meer dan uitstekende wedstrijd tegen Be Quick in de vorige week stond de thuiswedstrijd tegen Franeker op het programma. Zo als vaker in het voetbal volgde naar een hele goed, een mindere wedstrijd. Individuele foutjes, slordigheden en het niet benutten van de kansen maakte dat SCB MB1 al voor de rust met 0-3 achter stond.
Opgegeven werd er echt niet. De tweede helft was een ware thiller. Franker wilde duidelijk de winst veilig stellen, SCB was niet van plan zich bij een nederlaag neer te leggen. Met de kop omhoog ging het hele team voor het herstellen van de schade. Het werd 1-3. Echter, binnen enkele minuten maakte Franeker al weer 1-4. De 2-4 kwam. Opnieuw scoorde Franeker binnen enkele minuten: 2-5. Het werd 3-5 uit een vrije trap. De 4-5 volgde. Opnieuw Franeker: 4-6. Met nog een minuut of 10 op de klok kreeg SCB de kans op de 5-6, maar deze kans (alleen voor de keeper) werd niet benut.
Verschiklende meiden van beide teams raakten geblesseerd, niemand wilde opgeven. Er was passie, strijdlust en de absolute wil bij beide teams om te winnen.
Franeker trok terecht aan het langste eind.
Dat ook Franeker (die met veel aanhang aanwezig was) een echte wedstrijd heeft beleefd blijkt wel uit de volgende twee die ik op Internet vond.

Een ding is zeker: er volgt nog een sportieve revanche!!