31 oktober 2015: BE-Quick MB1 door SCB verslagen (0-5)

0 - 5

SC Bolsward MO17-1

Meisjes B-junioren zaterdag, MB1, 1e klasse 02

31 oktober 2015 13:30

MB1 speelde wellicht haar beste wedstrijd tot nu toe dit seizoen. Na zonder puntenverlies de voorcompetitie te hebben afgesloten was de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie uit tegen Be-Quick MB1 uit Dokkum.

Al vroeg in de wedstrijd zette Madelief Wip de 0-1 op het bord met een voor de keeper onhoudbaar afstandschot. Even leek SCB de aandacht wat te verslappen, maar nog voor rust scoorden Bente Ketelaar en Madelief Wip de 0-2 en 0-3.
Na rust maakte opnieuw Madelief Wip en Bente Ketelaar de 0-4 en 0-5. Dat MB1 de 'nul' kon houden was zeker een verdienste van Marrit Nijdam die als een echte baas regeerde in haar 16 meter. Omdat de scheidsrechter meende dat Marrit de bal ook buiten de 16 in de handen nam kwam er een vrije schop, maar deze bal ketste via de lat aan de goede kant van de doellijn.

SCB MB1 speelde goed, en bij vlagen heel goed. Mooie combinaties, en veel persoonlijke inzet. Be-Quick kon het tempo niet bijbenen en was zowel fysiek als conditioneel niet opgewassen tegen dit MB1 van Sportclub Bolsward.