42'

C-junioren zaterdag, C2, 2e klasse 08

16 april 2016 10:30

Opstelling SC Bolsward JO15-2

C2 moest zaterdag aantreden in Franeker tegen de plaatselijke voetbalclub aldaar.

De thuiswedstrijd werd  28 november 2015 kansloos verloren met de cijfers 10-1!!!!!!! Dus de boys waren gewaarschuwd.

De voorjaarsstorm die had veel vat op het spel. Bolsward had de eerste helft zeker het allerbeste van het spel. Een legio kansen werd er gecreëerd maar ja de bal moet tussen de palen en achter de keeper. Niet er tegen aan………….

Bolsward begon zoals gezegd voor de wind en voetbalde gemakkelijk. Het middenveld strooide weer met passes waar Robin  met zijn snelheid van kon profiteren. Zeker een stuk of wat kansen werden hierdoor gecreëerd maar Paal, lat of keeper stonden in de weg…..  Franeker deed wat het  kon om de Bolswarders van scoren te houden. Met snelle counters kwamen ze er gevaarlijk uit zo ook in de 10e minuut .De 1-0 kwam als donderslag bij heldere hemel uit het niets scoorden ze het eerste doelpunt.

Wederom een kleine tegenslag maar de kleine Bolswarders lieten het er niet bij zitten en pakten de draad weer snel op. Ze waren duidelijk de betere maar fysiek de veel mindere. In de 20e minuut was het wel raak voor Bolsward.. De bal werd achterin het middenveld opgepikt door Thomas die met een schitterende pas Chris bediende en die op zijn beurt weer beheerst de bal achter de keeper lepelde. 1-1  Mooi dat was dan de verdiende gelijkmaker…. Bolsward bleef goed druk houden maar de veel fysiek sterkere tegenstander kon steeds de bal wegwerken.  Constant in de aanval betekend ook ruimte achterin en in de 30 minuut was het Franeker met een goed uitgespeelde counter de overigens uitstekend keepende Xander passeerde. Het meest vreemde moment van de eerste helft was dat 10 minuten voor rust Chris op aanwijs van de scheidsrechter wegens vermeend na trappen het veld moest verlaten…… Nou ja ik moest hem wisselen maar moet je wel wissels hebben…….. Maar wat de gehele eerste helft door de speler van Franeker werd gedaan had hij niet gehoord of gezien…….En hoe raar het ook klinkt maar ook bij Chris is de maat een keer vol ……  Rust 2-1 jammer maar uitslagen zeggen niet alles C2 had gewoon met een aantal doelpunten voor moeten staan…..

De 2e helft had Bolsward in de wind en dat is het moeilijker spelen Franeker had nu de overhand maar Bolsward kwam er soms heel gevaarlijk uit. Kansen waren er ook via corners maar niemand die de bal raakte jammer. Franeker werd gevaarlijker en kreeg grote kansen maar Xander had een heel goeie dag en heeft zeker een flink aantal doelpunten tegengehouden en was voor mij dan ook de man van de wedstrijd…. Vervelend was nog een klein opstootje op het eind van de wedstrijd toen nabij de cornervlag  er een vermeende overtreding op een Franeker speler werd begaan er spelers van Franeker vanaf de middenstip de Bolswarders wel even te lijf zouden gaan….. Maar daar hadden ze even niet gerekend op de leider van Bolsward die de spelers uit elkaar joeg….. wat weer op opmerkingen zorgde van stel je niet aan…… maar ik tolereer dit gedrag niet…… Je  bent met voetbal  bezig en oke daar zal wel eens iets gebeuren maar slaan en dreigen hoort niet op een voetbalveld thuis en als we dit op deze leeftijd al normaal gaan vinden hoe gaat het dan over een jaar of twee drie……..

Conclusie: Goeie wedstrijd van Bolsward dat met elf man, waaronder  Christiaan als leenspeler  die het heel goed deed achterin overigens ……  een goeie pot voetbal hebben laten  zien en ondanks dat ze stuk voor stuk kleiner waren  en fysiek het nodige te kort kwamen wederom niet is weggespeeld en als de kansen voor beide ploegen waren benut een uitslag van 10-10 zeker tot de mogelijkheden had behoort…..

Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen tegen Makkum…..