C-junioren zaterdag, C2, 2e klasse 08

26 maart 2016 12:15

E. Hendriks

Opstelling

Zaterdag 26 maart return wedstrijd tegen Zeerobben C2. De heen wedstrijd werd in Harlingen  met 4-1 verloren. Was volstrekt onnodig maar we hadden in Harlingen het grootste gedeelte van de 2e helft met tien man gespeeld. En daarnaast zijn de heren na de winterstop veel beter gaan voetballen dus er gloorde hoop bij de leiding….

Jammer genoeg hebben twee spelers een beetje lastige blessures Robin en Lucas beiden uitgeschakeld.

Maar uiteraard had de leiding daar ook weer een oplossing voor en werden er twee spelers uit D1 geplukt. Een nadeel was wel dat D1 ook zelf een oefenwedstrijd had in Blauwhuis maar met de medewerking van de leiders en ouders waren Sander en Sven de tweede helft inzetbaar. Een compliment voor de medewerking  is dan ook op zijn plaats.  We zullen indien mogelijk nog wel een keer beroep op de selectie van D1 gaan doen.

De wedstrijd:

De warming-up is voor mij altijd een ijkpunt om te kijken hoe de kopjes van de mannen staan. Gaat het gedisciplineerd en word er geluisterd naar Xander (de aanvoerder)  dan geeft dit ons vertrouwen en gaat de wedstrijd meestal ook wel goed. Nou de warming-up liep zeer professioneel en iedereen deed geconcentreerd mee uitgezonderd 1 speler die vond het nodig om zijn scheenbeschermers te vergeten!!!!!  niet echt slim. Je hoeft maar twee dingen als speler in te pakken en dat zijn je schoenen en scheenbeschermers,  maar goed dat we in Bolsward speelden anders………….

De boys van C2 hadden geloof in de wedstrijd en op een goeie afloop hiervan en dat lieten ze vanaf de aftrap ook meteen zien. Binnen drie minuten al 1-0 …. Maar wat gebeurd er “scheidsrechter keurt hem af op aanwijzing van de grensrechter” Nee hè niet weer!!!! vorige week ook al….. Wij hebben een grensrechter en een scheidsrechter die zo eerlijk en sportief mogelijk fluiten en vlaggen.  ( Mijn complimenten hiervoor trouwens )De grensrechter van de tegenstanders vlaggen heel vaak al als het naar buitenspel ruikt….. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik het vanaf de dug-out niet goed kon zien of het wel of geen buitenspel was maar baalde wel als een stekker en of dat nu terecht of onterecht was laat ik in het midden. Ik  gun de jongens zo graag de overwinning…….  Dat ik dan ook niet geheel objectief meer naar zulke situaties kijk zal wel zo zijn….

Jammer maar opnieuw proberen en dat ging heel goed . Er werd goed gespeeld . Niet super goed maar ze vochten voor elke bal en dan is het genieten. Sommige dingen gaan dan ook nog weleens mis. Maar ze verweerden hun heel goed. We hadden kansen genoeg.  Het  aantal kansen welke  niet benut werden of omdat de keeper net de bal aanraakte of een vrije trap die net over zeilde was groot. Bij rust stond het 0-0 maar het had ook 3-0 kunnen zijn. Kansen genoeg over en weer maar ja dat laatste tikje. Hij moet over de doelijn.

In de rust Sander H en Sven L ingebracht en Yordi op zijn vertrouwde spitspositie ingebracht. Je hebt als leider ook weinig te vertellen in de rust bij zo’n wedstrijd. Het gaat goed,  ga zo door en laat je niet aan de kant zetten door de grotere en sterkere jongens uit Harlingen…. Wees een kerel….

De tweede helft ging eigenlijk verder als de eerste helft  was gestopt. Kansen genoeg maar ja ……  Dan treed wederom de eeuwen oude voetbalwet in werking als jij niet scoort doet de tegenstander het wel….  De 0-1 viel  uit het niets…. 7e minuut ….Aanval van Zeerobben bal terug gelegd en een goed schot en Xander was gepasseerd.  Jammer maar niet getreurd doorgaan was het credo….. Bolsward kreeg kans op kans om de gelijkmaker te maken maar een kans is nog geen doelpunt…..  Vrije trap Thomas die een metertje naast en over vloog,  aanvallen  over links en rechts die net tot corner werd weggewerkt enz enz… Bolsward bleef goed druk houden op de tegenstander maar in de 26e minuut kwam Zeerobben er wederom goed uit en met een doelpunt bijna gelijk aan de eerste. Aanval door het midden bal terug leggen en afdrukken…… Zij deden wat Bolsward verzuimde nml. Scoren…. 0-2. Jammer. Na de 0-2 achterin 1-1 gespeeld. Extra aanvallers erin maar tot meer dan kansen zijn we niet gekomen….

Conclusie:

Goeie wedstrijd. Jammer van het niet scoren uitgezonderd de buitenspel goal… maar wederom beslist niet weggespeeld. We moeten het nog slimmer gaan uitspelen en wat meer de body in de strijd gooien. Nu werden er regelmatig spelers aan de kant gezet omdat we te veel als pupillen spelen!!!!! en denken dat we wanneer we de tegenstander per ongeluk raken deze zullen blesseren met als gevolg dat we zelf de tikken oplopen.

Volgende week zijn er wederom kansen tegen Terschelling de heen wedstrijd op het eiland was 2-2 dus hier moeten we de punten kunnen pakken.

En jongens onze afspraak staat nog steeds !!!!!!!!!