66'

C-junioren zaterdag, C2, 2e klasse 08

7 november 2015 10:00

SC Bolsward C2 laat zich 2 punten afsnoepen op Terschelling.

7 november stond de wedstrijd SC Bolsward C2- Terschelling C1 op het programma maar door de berenloop op Terschelling is de wedstrijd omgedraaid en speelden we de eerste ontmoeting op het eiland.

Het blijft iets aparts voetballen op een eiland.  Een wedstrijd van 70 minuten gaat bijna een volle dag in beslag nemen en laten we het dan nog maar niet over de extra kosten hebben die een vereniging moet maken. Het is een ervaring die je eens mee moeten hebben gemaakt dat weer wel...... Maar het is en blijft een geregel en de ervaring heeft geleerd dat je daar vaker verliest dan wint van de eilanders op eigen bodem.

Wij vertrokken om half 8 ’s morgens vanaf het Bolwerkplein naar de veerterminal in Harlingen. Daar de auto’s geparkeerd onder de terminal en de boot kaartjes uitgedeeld aan de spelers en begeleiders. Er was nog tijd voor een bakje koffie en hup het spul langs de kaartcontrole loodsen richting de snelboot naar Terschelling.  Na een snelle overtocht van 45 minuten meerde de boot aan in West Terschelling waar de “spelersbus “zou klaar staan die ons naar het ” stadion” van SC Terschelling zou vervoeren. Alles verliep precies volgen een vooropgesteld schema 8.30 snelboot- aankomst Terschelling 9.15 -  9,20 bus naar het sportpark,  10 uur aanvang wedstrijd. want wij moesten 10.00 uur spelen uiterlijk 10.10 beginnen om niet de gehele middag “opgesloten” te zitten op het eiland. De terugvaart had ik om 12.30 gepland en het was op het eerste gezicht een vrij krappe planning.  Achteraf bleek dit gemakkelijk haalbaar te zijn. Rond vijf over half twaalf stond iedereen weer klaar voor de terug reis en was het wachten op de taxi naar de veerterminal van Terschelling-west.
Met de 'langzame boot " terug naar Harlingen waardoor en genoeg tijd was voor een patatje met frikandel en drinken.

ps De spelers waren nog nooit zo snel gedoucht een aangekleed. !!!!!!!!

De wedstrijd:

Na een korte maar strakke warming-up werd het een leuke en vooral spannende wedstrijd .Vanaf het begin tot het eind. Kansen waren en voor beide partijen. SC Bolsward was bij vlagen de beter ploeg en op andere momenten had Terschelling weer het betere van het spel. Door de straffe wind ( hoe zou het anders zijn op een eiland) was het lastig spelen voor de Bolswarders. De bal was soms niet weg te krijgen en leek het meer op hotseknots voetbal dan op tikie-takkie voetbal maar het was spannend en dat maakte veel goed. De eerste kansen waren voor Bolsward maar zoals zo vaak al geschreven , het afmaken en een beetje geluk hierbij ontbrak nu ook weer.

Terschelling had tot de 9e minuut nog maar een schot op doel gelost en met wind mee dwarrelde de bal over en naast het doel van Bolsward. Bolsward had tot die zelfde minuut al een kans of vier niet af kunnen maken. De 2e kans van de thuisploeg was wel raak en in de 11e minuut was het dan ook 1-0. (Dan denk je langs de kant wel even van Shit shit shit…….) Na wat omzettingen in het veld werd het middenveld weer wat beter bezet en ging het ook beter lopen bij de Bolswarders.

De 1-1- was een beetje rommel goal. afgezwaaide corner van Thomas werd door Marius op doel geschoten en via een aantal voeten en benen belande de bal achter de keeper . Niet fraai maar het telde wel 1-1. Tot aan de rust was het spel van Bolsward onrustig en soms wild. Kansen werden daardoor omzeep geholpen en passes kwamen dan ook per ongeluk en via via  weer bij een medespeler. De passes waren slap  en vaak werd de bal maar half geraakt en werd er veel te vaak en onnodig balverlies geleden.  Ballen werden soms heel onnodig en te simpel bij de tegenstander ingeleverd. Terwijl er op andere momenten met drie, vier goeie strakke passes er een grote kans werd gecreëerd door Bolsward.

Ruststand 1-1 .

In de rust wissels doorgevoerd en nog een paar omzettingen gedaan en de spelers erop gewezen dat ze de overwinning voor het oprapen hadden maar er wel voor gestreden moest worden. De 2e helft was wel  iets beter dan de eerste helft.  Wederom waren er goede kansen tot aan de 16 meter. er werd goed gevoetbald maar  rond de 16 van de tegenstander  wisten de spelers het niet meer . Net even een keer te vaak het balletje nog een keer breed willen leggen of een kapbeweging te veel waardoor er een tegenstander de bal  kon overnemen of kon wegtikken. Bij Terschelling was het eigenlijk het zelfde beeld zodat het meer een spannende wedstrijd was dan een van hoogstaand voetbal.

Dat er veel onnodig balverlies werd geleden komt mede doordat er niet of nauwelijks onderling word gecoacht. waardoor de speler in balbezit niet kan zien dat er een speler achter hem aankomt en de bal voor zijn voeten weg tikt. Hier word op de trainingen de nodige aandacht aan besteed maar wil er nog niet echt bij de spelers in slijpen, hoewel ik opmerk dat het wel beter word maar het moet nog beter  wil je gemakkelijker kunnen voetballen.

In de 47e minuut was het wel een aanval zoals het hoorde. Thomas veroverde de bal rond de eigen 16. Hij gaf de bal mee aan Lucas Faber die een strakke pase  gaf naar Robin die op snelheid en nu wel aan de juiste kant de tegenstander passeerde en de bal beheerst in de rechterhoek naast de keeper schoof.  1-2 en wat ik belangrijker vind.: “een prachtige aanval.” Dat gaf de burger en de meegereisde supportersschare moed

( hoewel er op de boot 400 mensen waren en wij nog dachten dat  die allemaal als supporter mee waren gereisd  stonden er maar een kleine tiental langs de lijn. waaronder een paar Bolswarder hardloop vrouwen met daarbij de  moeder van Rein  die voor  de beren op de loop waren)

Met nog 23 minuten te gaan was er hoop op een stunt. Terschelling had deze competitie tot nu toe thuis alleen nog maar punten verloren aan Makkum. De overige wedstrijden werden allemaal gewonnen door de eilanders op eigen bodem.

Bolsward kreeg nog kansen o.a. een goed genomen Corner van Thomas die precies op de blonde kuif van Rein terecht kwam maar deze kopbal werd door de keeper van Terschelling op miraculeuze wijze uit het doel getikt. En als zo vaak al was gebeurd deze competitie. Wij de kansen en de tegenstanders de doelpunten. In de 66e minuut een uitbraak van Terschelling. De bal werd half weggewerkt en voordat je met de ogen kon knipperen lag de bal achter Markus ( die de nog van polsbreuk herstellende Xander verving)  in het net.  2-2

Gelukkig werden de laatste vier minuten en nog een paar extra minuten ivm een blessure behandeling van Thomas die vol werd geraakt door een tegenstander zonder kleerscheuren uitgespeeld  en was het puntje zeker niet onverdiend en zelf iets te weinig gezien de  kansen.

Conclusie:

Redelijke wedstrijd gespeeld jongens. Wederom een aantal dingen die niet goed gingen maar ook een heleboel andere dingen die juist wel weer heel goed gingen. Uitslag is dan ook heel eerlijk gezegd wel terecht maar ja …… het had mooi geweest om drie punten achter de boot aan te slepen op de terugweg.

Volgende week Uit tegen Zeerobben  in Harlingen nadere informatie over deze wedstrijd volgt deze week.

Speciaal woord van dank aan Xander die ondanks zijn polsblessure mee was als grensrechter vandaag en dit uitstekend heeft gedaan.