C-junioren zaterdag, C2, 2e klasse 08

20 februari 2016 10:30

E. Hendriks

Opstelling

zaterdag 20 februari  was AVC uit Sexbierum de tegenstander van C2. AVC was in Sexbierum verslagen door de ploeg uit Bolsward, er waren dus kansen.

C2 was door het goede spel van vorige week gebrand om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten en wederom drie punten te pakken.

Hoewel er  vier basis spelers verstek moesten laten gaan ivm de heersende griepepidemie die Nederland in de greep schijnt te hebben werd plan B uit de kast getrokken. Plan B bestond uit het feit dat C1 speelde op veld C en daar werden drie spelers van het veld geplukt die feilloos konden worden ingepast in C2.  Dat is het mooie van een grote selectie alle spelers zijn gelijkwaardig aan elkaar en er kan gemakkelijk heen en weer worden geschoven met spelers.

Auke Jan, Kevin en Simme bedankt voor jullie inzet.

De wedstrijd begon een paar minuten later dan was gepland omdat ook C1 aan de winnende hand was konden de spelers niet gewisseld worden en er werd dan ook keurig gewacht tot deze wedstrijd werd afgefloten. De leiders van AVC werden iets wat ongeduldig. Het toeval wilde echter dat de Scheidsrechter plotseling ontzettende drang  kreeg en dringend een bezoek aan de WC moest brengen……. En ja zonder scheidsrechter kan je niet beginnen…….

Maar na het laatste fluitsignaal van C1 werd er meteen afgetrapt door C2. De wedstrijd was begonnen. De eerste 10 minuten stonden de boys van C2 een beetje te slapen en dachten dat het vanzelf wel weer zo gemakkelijk zou gaan als vorige week. Maar ach Dat was een andere wedstrijd en het liep in het begin even anders dan was gepland . Met 10 minuten stond de club uit Bolsward met 2-0 achter…. Ai ai dat stond niet in de planning.

Maar wakker waren ze nu wel. Het spel werd langzaam aan weer beter. C2 kreeg een paar hele grote kansen maar of de keeper van AVC lag in de weg of de bal werd naast geschoten. De combinaties kwamen weer op gang en de bal werd weer van voet naar voet gespeeld en dan valt de goal vanzelf. Zo ook nu Stan werd keurig de diepte ingestuurd, hij zag Kevin voor doel staan en deze schoof de bal langs de keeper 1-2 mooie opsteker vlak voor rust…. Bolsward had na de 1-2 het betere van het spel maar ze beloonden hun zelf tot aan de rust niet met de gelijkmaker.

In de rust de jongens eens rustig uitgelegd dat een overwinning tot de mogelijkheden behoorde mits ze maar bleven voetballen en geconcentreerd bleven spelen en vooral het spel zoals ze het vorige week gingen spelen.

2e helft ging Bolsward voortvarend van start. Met de wind in de rug is het altijd gemakkelijker voetballen. Er werd goed druk gezet wat in kansen en corners werd omgezet. 15 min Thomas nam de bal en legde aan voor een corner, Bal bleef wat hangen in het doelgebied en weggewerkt. Dit was het moment van Jesse….. Hij nam de bal op driekwart van de speelhelft van AVC op zijn kleine rechtervoet,  de bal gedragen door de wind lande precies in de kruising van het AVC doel 2-2 een geweldig doelpunt.  Bolsward gesterkt door de gelijkmaker ging steeds beter spelen. Het spel benaderde  bij vlagen het spel van vorige week. Heerlijk om te zien. Het middenveld werd door Thomas, Stijn en Rein compleet overgenomen en vanaf het middenveld stuurden  ze met de  passes  de voorwaartsen van Bolsward weg richting doel van AVC. 20 min Vrije trap op rechts Thomas krulde de bal voor het doel waar Robin de bal simpel kon binnenkoppen. 3-2. Zo dat begon er op te lijken. De 4-2 kwam tot stand door wederom goede voorzet van Thomas waar Simme voor het doel met een sprong de bal inschoot heerlijk om te zien hoe gemakkelijk ze tot scoren komen. De 5-2 viel in de 30e minuut.  Nu was het Stijn die na een eerder mislukt schot nu wel kans zag de bal achter de keeper te knallen. Het verzet van AVC was nu echt wel gebroken en de wedstrijd werd simpel uitgespeeld Hoewel ACV nog wel een goed schot afleverde maar ook hier had Xander een antwoord op en tikte de bal mooi over de lat. De laatste kans voor AVC was de corner die hier uit voortkwam maar ook daar wisten Auke Jan en Lucas wel raad mee en werkten de bal weg waarna het laatste fluitsignaal klonk en de spelers in polonaise naar kleedkamer liepen….

Wederom een heerlijke wedstrijd die dik en dik verdiend door C2 is gewonnen. Op de eerste tien minuten na hebben ze AVC geen kans gegeven. Mooi om te zien dat de drie spelers uit C1 naadloos de taken van de zieken overnamen en zij de tweede overwinning op een dag konden gaan vieren….

Voor de zieken beterschap en over twee weken ( 12mrt)is het volgende slachtoffer LSC D3 die een  plaats onder C2 staan met 4 punten minder en zijn jullie er zeker weer bij.