13 februari 2016 10:15

opmerkingen

stan 1x getraind lucas faber 2x niet getraind

Opstelling SC Bolsward JO15-2

Na een korte winterstop en een gedegen oefenprogramma is de competitie weer in volle gang voor C2. De eerste wedstrijd was dan zaterdagmorgen 13 feb. in Hommerts tegen een samenwerkingsteam van HJC/Oudega/Heeg.

De eerste wedstrijd thuis tegen deze club werd zeer geflatteerd verloren met de cijfers 3-7. Er was dus iets recht te zetten. Nou dat hebben de boys zeker gedaan.

In de winterstop hebben we de jongens veel vertrouwen op laten doen door een aantal wedstrijden tegen tegenstanders te spelen die een klasse lager speelden en daar zagen we al dat ze echt konden voetballen.  Bij sommige wedstrijden waren er acties en aanvallen waar je als liefhebber van kon genieten.

Zaterdag zag je ook een team wat vertrouwen uitstraalde elke bal was voor hun. Er werd gecoacht er werd gewerkt voor elkaar en nog mooier ze gunden elkaar de bal. Binnen acht minuten stond het dan ook al 2 nul voor Bolsward. Aanvallen over drie vier schijven en de bal lag achter de keeper van de thuisclub. Na drie keer in mijn ogen te hebben gewreven en mezelf eens goed te hebben geknepen om te kijken of ik niet droomde lag de bal alweer in het net van HJC/Oudega/Heeg.

Echt je moet er bij zijn geweest om het te geloven ….. Mn oh man wat tikten die jongens het leek Barcelona wel. De tegenstanders werden letterlijk helemaal van het veld gespeeld  richting Heeg………HJC/Oudega/Heeg stond toch zeker drie plaatsen hogen met maar liefst acht punten meer maar de Bolswarders lieten geen spaan heel van de veel grotere jongens. Dat de ruststand bleef steken op 0-5 was ook zeer verdiend.

Wat moet je in de rust dan zeggen????  Je kan dan alleen maar zeggen dat het goed gaat en dat je hoopt dat ze dit vast konden houden. Maar ondertussen geniet je van de kopjes die helemaal gefocust zijn en laat je hun verhaal doen over hoe ze het zelf vinden en wat nog beter moet.

Begin 2e helft verslapten  de Bolswarders toch wel iets en werd er iets te gemakkelijk gedacht over de tegenstander dit resulteerde dan ook in balverlies wat dan weer met een overtreding ongedaan moest worden gemaakt. De vrije trap die de speler van de thuisclub nam stuiterde beroerd voor de keeper op waardoor de bal het speelveld in stuiterde en een attente speler van HJC/Oudega/Heeg de bal achter de keeper tikte. Hm 1-5….. Hoe zou het nu gaan was mijn gedachte……….

Wonderwel was het net of de tegengoal de spelers even weer op scherp zette er werd meteen weer beter gecombineerd en de 1-6 en 1-7 rolden binnen. Hoewel de tweede helft niet het niveau van de eerste helft had was het een wedstrijd om van te smullen. De eerste helft was fantastisch om te zien door echt heel mooi voetbal. De tweede helft was  een beetje rommeliger maar door inzet en hard werken weer mooi om naar te kijken.

Nu op naar de tegenstander van volgende week . AVC  De eerste wedstrijd in Sexbierum  is gewonnen met drie nul. Wij zijn er van overtuigd als dit niveau vast gehouden kan worden gaan er zeker weer drie punten bijgeschreven worden bij C2.