12 december 2015 10:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling SC Bolsward JO15-2

Zaterdag 12 december moesten we aantreden tegen het Sneeker WZ BOSO C2 . Dit was meteen de laatste wedstrijd voor de winterstop.

De wedstrijd werd onder prima omstandigheden gespeeld op het hoofdveld van de sneeker topclub. De wedstrijd betekende meteen het afscheid van Marius die stopt jammer genoeg met voetballen. Marius jongen het gaat je goed en mocht je ooit weer willen voetballen je bent altijd welkom in Bolsward.

Maar waar de een afscheid nam,werden er weer twee nieuwe spelers geïntroduceerd Lars vd Werf en Chris Bons waren aan hun eerste wedstrijd in C2 begonnen. Lars en Chris welkom in C2.

Na het vertrek van Marius en de nog lang niet herstelde Ysbrand moest er wat gebeuren. Na vele weken van onderhandelingen met spelers,ouders,coaches, het technische hart en ander technische voetbalmensen is het ons toch gelukt deze felbegeerde spelers aan te trekken voor C2. Koste wel wat maar dat is het dan ook vast wel waard.

Dan nu de wedstrijd:

Sc Bolsward begon slap maar ook de sneekers waren niet in hun beste doen. Het was soms muisstil op het veld. Wij als leiding probeerden er nog wel wat vuur in te krijgen maar het leek net of de spelers al met hun hoofd bij de “vakantie “ waren en er werd van beide kanten erg slordig gespeeld.  Vele spelers haalden hun niveau bij lange na niet. Jammer je moet op het veld altijd willen winnen en je volledig willen vastbijten in de tegenstanders.

Bij vlagen  hadden we de wedstrijd onder controle maar een verkeerde pass en weg was  het overwicht weer. Beide ploegen creëerden weinig kansen Alleen werd er in de 18e minuut door de Sneek gescoord uit een corner waar iedereen stond te kijken hoe de bal heel “lullig”over de doellijn werd getikt door Sneek.  De ruststand was dan ook 1-0 voor Sneek. Jammer

De 2e helft wissels doorgevoerd  Marius gaf aan een beetje last van ribben te hebben werd gewisseld voor Stan. Rein werd ingebracht voor Thomas die totaal niet in het spel voorkwam. Robin had al bij de warming –Up aangeven dat het niet ging en nog te veel last had van zijn voet waar hij vorige week een behoorlijk tik tegen aan had gekregen.

Verder nog even een donderspeech gegeven dat deze wedstrijd niet in de schaduw mocht staan van die van vorig week en dat het echt scherper en meer met concentratie gespeeld moest worden. Maar ja het blijven kinderen en pubers ze weten het allemaal wel hoe het moet …….Dat is dan ook wel weer mooi trouwens…..

2e helft was niet veel beter maar er werd door sommige spelers toch wel meer inzet getoond maar ja dan zie je ook nog dat je niet zomaar even een knop om kan zetten en als je slap begint je dit de hele wedstrijd door blijft zien. In de 50e minuut scoorde SWZ na een goeie aanval de 2-0.  De bal werd ergens op het middenveld verloren en na twee passes en het omspelen van de keeper lag de bal achter de steeds beter keepende Xander jammer maar dit zat er aan te komen.  In de 60e minuut nog even een wissel doorgevoerd Lars gewisseld voor Thomas misschien had die nog een actie of een geniale pass in zijn voeten en zouden we nog een keer kunnen scoren. Maar dit hielp ook niet echt veel meer. Het was Sneek die de wedstrijd besliste met een 3e goal. Wederom  dom balverlies voorin. Sneek nam de bal over en met een paar goeie passes was dit een goeie aanval door het midden en een vlammend schot ……. Xander kon wederom de bal achter hem vandaan halen.  Jammer dat ook deze wedstrijd verloren is gegaan.

Conclusie:

We gaan nu de winterstop in met vier punten en dat zijn gezien het spelbeeld  van diverse wedstrijden veel te weinig.

Nog twee keer een zaalvoetbaltoernooi en beginnen we in januari 2016 opnieuw en dan doen we net of er niks is gebeurd en we een nieuwe competitie gaan starten.

Ik weet zeker dat we meer punten gaan pakken.  Het ging iedere week beter en  zijn  eigenlijk nooit een hele wedstrijd weggespeeld. We hebben alleen in een aantal wedstrijden de scherpte en concentratie even losgelaten en dan krijg je de ballen meteen om je oren. Op dit niveau en in deze klasse moeten alle spelers top zijn en niet denken" oh laat maar even". De tegenstanders zijn fysiek vele malen sterker en als er dan 1 of 2 spelers denken laat maar word je als team naar de slachtbank geleid. Je ziet het in alle uitslagen terug. Eén helft gaat het goed dan komt er een fase waar we niet scherp genoeg zijn en slaat de tegenstander toe . Je ziet dan ook dat de tegenstander in soms vijf tot tien minuten zomaar twee of drie goals kan maken.

Maar na de winterstop gaan we daar zeker door met daaraan te werken. We beginnen dan ook de tweede week januari weer met trainen en zullen tot de eerste competitie wedstrijd 13 februari nog wel een aantal oefenpotjes spelen.

Maandag 14 december is de laatste training van dit jaar. 21 december hebben we nog een zaaltoernooi en op 28 december is het Noordelinge zaal toernooi van de club een mooie afsluiter van het jaar.

Mocht ik Julie niet meer persoonlijk spreken wens ik jullie allemaal een fijne vakantie en hoop ik dat jullie voorzichtig zullen zijn met vuurwerk en dat ik jullie in januari 2016 allemaal weer gezond terug zal zien.