Leovardia C2

C-junioren zaterdag, C2, 2e klasse 08

5 december 2015 10:30

Opstelling

Zaterdag 5 december speelden de boys van C2 de return wedstrijd tegen het Leeuwarder Leovardia C2. De eerste wedstrijd werd verloren met 8-0 dus een ieder was gewaarschuwd.

Ik heb het al vaker gezegd C2 is een best leuk voetballend team maar fysiek komen de spelers tekort. En de voetballende kwaliteiten zijn nu nog niet zo groot dat die dit kunnen compenseren. Maar dat je met inzet en knokken het een team van “woudreuzen”het heel moeilijk kan maken  word hun ook steeds meer duidelijk. Je kan wel 50cm kleiner zijn maar je kan met inzet en erop “kletsen” je huid duur verkopen. Dat is ook wat wij de jongens steeds bij iedere wedstrijd bespreking voorhouden. Verliezen is niet erg maar je doet er alles aan om een goed resultaat te behalen.  Nou en dat hebben ze zeker gedaan afgelopen zaterdag.

Met de rust 0-0 !!! Ongekend!!!!! Mede door het uistekende keeperswerk van Xander die een hele goeie wedstrijd speelde en ons  deed verbazen  met zijn actie’s

Er werd geknokt en gestreden ze kregen duwen, schoppen, werden soms  meters weggeslingerd maar er werd niet opgegeven. Prachtig om ze met zoveel inzet te zien spelen. Leovardia kon geen enkele vuist maken en Bolsward kwam er soms met twee drie mooie combinaties uit maar ja dan staat er een C (Ju)nior die ongeveer 2 m hoog is en dan is het moeilijk om er langs te komen. Een keer was onze speedy Robin er langs maar werd “profesioneel”even onderuit gehaald. Wel een gele kaart en een 5 min tijdstraf voor Leovardia maar geen doelpunt voor Bolsward. Jammer.

Dat de manier van spelen heel veelkracht kost is in de 2e helft altijd te merken. Vaak wisselen we twee spelers en dan sluipt er iets van gemakzucht in de ploeg en valt de scherpte een beetje weg Meestal slaat de tegenstander ook toe. Zo ook nu en twee keer binnen vijf minuten 7e en 12 min tweede helft op precies dezelfde wijze. Leovardia kwam veel over rechts en een paar goed uitgevoerde combinaties kreeg de boomlange spits de bal in de loop mee en knalde bal langs Xander.

Jammer maar ondanks het verlies vonden wij dat jullie een puike wedstrijd hebben gespeeld en laten we eerlijk zijn. Ik dacht met de eerste uitslag in het achterhoofd dat het weer een doelpuntenregen zou gaan worden tegen de nr 3 van de competitie. Zo zie je maar dat je met inzet en gezonde dosis vechtlust je tegenstander heel moeilijk kan maken.  Nogmaals we staan dan wel eerste van onderen maar ik weet zeker dat we voetballend tot de middenmoot behoren alleen is dat te realiseren met een inzet en vechtlust die jullie vandaag hebben laten zien.

Volgende week laatste wedstrijd tegen SWZ Boso en ook daar liggen de kansen op minimaal een puntje.