Opstelling SC Bolsward JO15-2

November gure wind , koud  en grijs weer kortom herfstachtige omstandigheden niet het mooiste weer om te voetballen maar ja het was weer zaterdag en dan moet het weer gebeuren. Ondanks een selectie van 15 man op papier waren er maar 11 spelers die fit en speelklaar waren.

Ysbrand is  ziek en Lucas en Lucas waren geveld door koorts en griep en de 15e man speelt nog steeds bij C1. Lichtpuntje was dan wel dat Xander weer hersteld was van zijn gebroken arm en zeker niet slecht heeft staan keepen.

Dat er wat moet gebeuren is bij  het “technische hart “ wel duidelijk en er zullen binnenkort nog een aantal interne gesprekken gaan volgen hoe we e.e.a  na de winterstop gaan oppakken.

Zeerobben uit Harlingen de tegenstander  van vandaag  stond bij ons in de buurt op de ranglijst en wat zou het mooi zijn om nu eens de volle winst te kunnen pakken.

SC Bolsward begon voortvarend aan de wedstrijd en na een drietal minuten was de eerste kans al een feit. Jammer genoeg werd deze door de keeper van Zeerobben om zeep geholpen maar de toon was gezet. In de 5e minuut was het echter wederom door slecht verdedigen,  Zeerobben die het net achter Xander liet bollen. 1-0. Hè wat was dit nou???? Zo zijn we in de aanval en zo ligt de bal achter onze  keeper.

De 2-0 was een afstandschot van de Zeerobben spits die alle vrijheid en ruimte kreeg  en waarschijnlijk na drie spelers opzij te hebben gezet dacht ” laat ik eens schieten “en de bal lag wederom  achter de keeper van SC Bolsward. Ach shit happens …. Aftrappen en weer doorgaan. Dit werd dan ook gedaan. Sc Bolsward begon leuk te voetballen. Er werd goed gecombineerd en er was strijd. In de 15 min vrije trap halverwege de speelhelft van Zeerobben . Marius zag Stan vrij staan en die schoot de bal langs de keeper 2-1. Mooi en nu op jacht naar de gelijkmaker…. Maar wat Bolsward ook probeerde de tweede goal bleef uit ondanks het zeer redelijke spel van de Bolswarders.

Rustand was dan ook 2-1.

In de rust konden er geen wissels worden doorgevoerd omdat er maar 11 spelers waren. En de jongens dan ook uitdrukkelijk geprobeerd duidelijk te maken dat ze niet de mindere waren en zeker niet hoefden te verliezen van dit Zeerobben.

De tweede helft  was nog maar net begonnen of Yordi zijn bril brak in tweeën en noodreparatie was ditmaal niet meer haalbaar dus stonden we met 10 man in het veld. Nu is het vaak zo dat een team met 10 man iets meer gaat geven maar dit was bij SC Bolsward niet het geval. In tegendeel dit was de slechtste 2e helft van dit team tot nu toe. Het middenveld was totaal onzichtbaar en het merendeel van de spelers was met de gedachten bij de intocht van sinterklaas,  waarschijnlijk althans zo leek het.  Als je zo speelt en de bal zo gemakkelijk weggeeft en de tegenstanders zo laat spelen. ja dan ga je de “bietenbrug” op. In de tweede helft werd er 2 x gescoord door Zeerobben en de manier waarop en hoe de doelpunten tot stand kwamen was geheel aan de spelers zelf te wijten en veel minder de verdienste van Zeerobben zelf. Het leek wel of sommige spelers aan match- Fixing deden zo gemakkelijk kregen spelers van Zeerobben de bal en werd er weinig tegenstand en weerstand geboden.

Jammer had zeker niet gehoeven Zeerobben was zeker niet zoveel sterker dan de uitslag doet vermoeden.

Snel vergeten deze tweede helft en volgende week hebben we een vrij weekend althans voor de competitie.

De volgende wedstrijd is dan ook op 28 november thuis tegen Franeker C2 om 10.30 waar we een oude bekende zullen tegenkomen