C-junioren zaterdag, C2, 2e klasse 08

2 april 2016 10:15

Opstelling

SC Bolsward C2 wil niet winnen en geeft de wedstrijdpunten cadeau

Zaterdag 2 april stond de wedstrijd SC Bolsward C2 – Terschelling C1 op het programma.

De wedstrijd op Terschelling was in een 2-2 geëindigd. Het spel van C2 is alleen maar beter geworden sinds de winterstop dus er was hoop.

Hoe anders kan een wedstrijd verlopen.

Klein experiment:  Thomas als voorstopper, Jesse Laatste man en Stijn mid-mid. Op zich was dit niet onaardig maar al snel bleek dat de fysieke kracht van Terschelling voor gevaar konden zorgen met deze twee “tuinkabouters”achterin. Ze voetbalden zich er wel uit maar de fysieke overmacht zorgde voor iets te veel gevaar. Jelle Cnossen onze Joker van vandaag daarom ingezet en Thomas naar de voorhoede gedirigeerd Jelle was fysiek veel beter opgewassen tegen de aanvallers van Terschelling. Samen met kuitenbijter Jesse ( op nieuwe messie schoenen) Jimte en Lucas hadden ze achterin volledig de controle op de wedstrijd.

Chris-Stijn-Rein op het middenveld was ook niet onaardig maar Stijn was een beetje zoekende als centrale middenvelder. Rein als stofzuiger en Chris als rechtermiddenvelder werkten hard zeker de eerste helft.

Voorin Stan even gewisseld omdat Jelle als “voorstopper”werd ingezet en mede omdat de voorhoede zich een slag in de rondte moest werken was het de bedoeling steeds een verse kracht in te zetten door te blijven wisselen. Eerste helft slaagde dit perfect. 1-0 was een mooie aanval over links,  goeie voorzet Thomas prima afgrond Lars , Yes Yes 1-0. Mooi goal, mooie aanval. Bolsward had het betere van het spel. Terschelling kreeg best wel kansen maar lieten het sterk afweten in de afronding. In de 27e min was het Lucas Bijlsma die met veel gepingel in het strafschopgebied niet geheel volgens de regels werd gevloerd…. Scheidsrechter Wilschut besliste dan ook Pengel.

Jesse op zijn nieuwe messi schoenen nam de strafschop strak en hard maar de keeper keerde zijn inzet met een voet maar Jesse zou Jesse niet zijn als hij de rebound nog harder inschoot en nu had de keeper geen antwoord en was het 2-0….. Mooi dat ging van een leien dakje . Spel was behoorlijk en het leek een gemakkelijke overwinning te gaan worden……

Juist ja het leek. Na de rust was het mooie spel helemaal weg …..  De Bolswarders liepen als de beroemde kippen zonder kop te voetballen en werden naar de eeuwen oude slachtbank geleid……..Het leek op bepaalde momenten niet eens meer op voetbal…. Ballen werden gewoon bij de tegenstanders in de voeten geschoten, er werd slecht door gedekt…. En nu kwam dan ook het grootste probleem van dit team heel goed aan het licht…..…. dat is communicatie het elkaar coachen. Geen vooractie om in de bal te komen, Niet elkaar even waarschuwen van “ man in je rug”,” tijd”,  “opendraaien” “ doorspelen” Niet vragen om een bal maar dom de bal maar ergens naar toeschieten. Onzuivere passes en niet geconcentreerd spelen hielp Terschelling aan de 2-1 de 2-2 de 2-3 en om het nog erger te maken aan de 2-4. Dit laatste doelpunt was gewoon te wijten aan miscommunicatie en werd dan ook onnodig weggegeven. Verdediger loopt samen met aanvaller richting doel, Keeper twijfelt en verdediger laat lopen. Speler van Terschelling zei nog net niet bedankt……….

Jammer maar wat er in de eerste helft werd opgebouwd is in de 2e helft weer snel afgebroken. De spelers moeten echt beter met elkaar communiceren in het veld en niet als er iets misgaat elkaar verwijten  gaan maken en zeker niet tegen de scheidsrechter gaan lopen piepen dit is verkeerde communicatie heren………. en willen we niet meer horen…….. Iedereen speelde als de zgn “oude krant”de tweede helft niemand uitgezonderd…. Dus elkaar verwijten maken heeft geen zin en daardoor help je niemand……..

Maar elk voordeel heeft ook een nadeel of in dit geval anders om…. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Nog geen mac…… en het begint nu wel met de komende tegenstanders heel moeilijk te worden heren……