Accommodatie

Onbekend

Opstelling SC Bolsward JO15-2

Uitslag: SDS C1  8 – SC Bolsward C2 3

Zaterdag 31-10 werd er in Easterein gespeeld tegen de plaatselijke voetbalclub SDS C1. Wederom waren  de “tuinkabouters”van Bolsward  niet opgewassen tegen de uit de kluiten gewassen knapen uit Easterein en omstreken.

Een bijna voltallige fitte selectie waar alleen Xander nog enige voorzichtigheid moest betreden ivm zijn gebroken pols en Ysbrand nog ontbreekt door ziekte stond te trappelen op het Bolwerkplein om te vertrekken naar Easterein.  Xander gaf al wel aan dat hij volgende week weer het doel kan verdedigen en was nu een uitstekende grensrechter.  Xander werd vervangen door Davey vd Zee uit C3.

De wedstrijd:

Sc Bolsward had de aftrap. De bal werd meteen goed rond gespeeld. Het begin zag er dan ook veel belovend uit. Met leuke combinaties waren de voorwaartse spelers snel bij het strafschopgebied van SDS maar dan……  dan wisten ze het niet meer……..Binnen 7 minuten waren er drie dikke kansen voor Bolsward. Op het moment dat de 3e dik opgelegde kans werden gemist werd de bal overgenomen door de mannen van SDS en het maakt dan juist verschil of je 1.80 hoog bent  of 1 m 25. Met snelle passen en goeie diepte ballen werd de verdediging van SC Bolsward onder druk gezet. Door moeizaam wegwerken nam  spelerr van SDS  de afvallende bal op de schoen. Vriend en vijand werd schijnbaar verrast door dit schot want iedereen stond erbij en keek ernaar  hoe de bal in het doel verdween. 1-0. Ook de 2-0 was een klein foutje van de verdediging door goed druk zetten van de aanvallers van SDS.  Een diepte bal werd slecht onderschept en meegegeven aan de tegenstander ipv een medespeler. Die twijfelden niet en roste de 2-0 achter de keeper. Het derde doelpunt van SDS was een goed afstandschot. Het is niet lekker als je binnen de 20 minuten met drie nul achter staat en gezien het spelbeeld  had gehoopt op een andere tussenstand.

In de  25e minuut was er eindelijk een lichtpuntje Robin werd door Thomas (die zijn dag ook niet echt had vandaag tegen de grote kerels van SDS) voor de vierde maal de diepte ingestuurd, Robin die nu eindelijk wel een keer ontsnapte aan de verdedigers scoorde  na een lange solo met omwegen de 3-1.

Dit was meteen de ruststand .  Na de pauze  ging het tot de 15e minuut heel goed.  Sc Bolsward creëerde enkele heel goeie kansen. 1 x op de paal, 1 x afstandsschot van Stijn op de lat, twee , drie keer alleen op de keeper af . schoten tegen de keeper op.  Het was toch SDS die de doelpunten maakte  in de 15e minuut stond het al 6-1. In de 17e minuut scoorde Bolsward eindelijk een doelpunt Na een zeer fraai van achter uit opgezette aanval over links was het Rein die de keeper van SDS eindelijk voor de 2e keer liet vissen. Diezelfde Rein maakte een 3 minuten later een “ nuttige” overtreding in het strafschop gebied en de scheidsrechter wees dan ook resoluut naar de stip.  Hoewel de strafschop  goed laag werd ingeschoten keerde Davey  de bal  als een handbalkeeper met zijn voet. SDS liep ondanks het missen van de strafschop  nog wel uit naar 7-2. Dat de Bolswarders het bleven proberen  blijkt  uit de derde treffer.  Na een rommelige fase van veel wisselen door pijntjes en kleine blessure gevallen ging de bal over links naar Yordi die zag de meelopende Jesse         ( die volgens  mij een paar metertjes buitenspel stond maar dat werd niet gezien door de scheidsrechter) Jesse kon met gemak  de bal over de doellijn tikken.  7-3.  In de laatste minuut scoorde SDS  de 8-3 .Ook aan dit doelpunt zat een luchtje omdat de bal al ruim 20 cm over de zijlijn was gegaan ook dit werd door de scheidsrechter niet opgemerkt, hoewel de grensrechter wel zijn vlag in de lucht stak maar oké  scheidsrechter beslist dus doorgaan….. en ach of het nu 7-3 of 8-3 is maakt dan ook niet meer uit.

Het probleem was bij SC Bolsward deze middag  de druk en power van de veel grotere spelers.  Door de druk  kregen de verdedigers geen tijd en ruimte de bal weg te werken en voorin hadden de spelers te veel weerstand van de grote sterke verdedigers. Hierdoor liepen de middenvelders maar wat heen en weer zonder echt aan voetballen toe te komen. Als je dit weet  is het des te knapper dat je nog kansen kan creëren. En dit waren echt goed uitgespeelde kansen die voetballend en combinerend te stand waren gekomen.  Dat je dan te weinig scoort is jammer. Het klinkt raar maar als de Bolswarders net zo effectief met de kansen om waren gegaan als SDS was de uitslag 8-8 geweest.

Volgende week nieuwe ronde en kansen. Volgende week 7 november gaan we met zijn allen naar Terschelling.  Mail volgt begin volgende week.

Ps Spelers moeten zwembroek en snorkel meenemen want als we daar geen punten gaan pakken nou dan …………….. ( Geintje jongens…….)