C-junioren zaterdag, C2, 2e klasse 08

17 oktober 2015 12:30

E. Hendriks

Opstelling

Een eeuwen oude voetbalwet is: “Als jij niet scoort doet de tegenstander dat wel voor je”

Dit zou in één zin de samenvatting van de wedstrijd  van 17 oktober tegen LSC C3 kunnen zijn.

Nog steeds een aantal geblesseerde spelers die werden opgevangen met twee D1 pupillen en een dispensatie keeper uit B3. Ik zou het liefst alle drie( Markus, Jesse en Sven) aan de selectie willen toevoegen maar dat zal mij dan niet in dank door hun leiders worden afgenomen denk ik………

Met name de D spelers heerlijke voetballers die met  het grootste gemak mee konden draaien op dit niveau . Markus is een betrouwbaren en meer “ervaren “sluitpost die als een echt mee voetballende keeper uitstekend zou passen in  dit team…. En na ik hoop nog een paar keer mee gaat doen zolang Xander niet 100% genezen is van zijn gebroken arm.

Bolsward begon lekker fel en goed aan de wedstrijd maar kon dit zoals het hele seizoen tot nu toe niet tot scoren komen.  Lsc werd compleet van de mat getikt en had helemaal niks,  nada te vertelen de eerste 10 minuten.  Toen brak er een fase aan waarbij alles wat mis kon gaan ook mis ging. Alles wat was afgesproken werd niet uitgevoerd en dit resulteerde in  twee doelpunten binnen 10 minuten van LSC. Twee doelpunten die van een schoonheid waren en die beide spelers van LSC ook niet weer gaan maken deze competitie. Een sublieme  vrije trap die precies onder de lat en in de verre kruising terecht kwam betekende  0-1 en een perfect uitgevoerde lob die werkelijk  was getrapt zoals een lob is bedoeld betekende de 0-2. Twee kansen en dan 2 doelpunten. Wij inmiddels 100 kansen en 0 doelpunten………1e.lesje effectiviteit………. Bolsward verslapte en de eerste helft werd  met een slecht gevoel afgesloten….

In de rust de wissels doorgevoerd. Jesse Burghgraeff Sven Laanstra en Stan Verkruijsse werden ingebracht voor de geblesseerd geraakte Jesse Galema, Rein Kramer en Marius de Witte werden gewisseld omdat we het tactisch gingen omzetten en wilden proberen de achterstand om te buigen…..

Tweede helft lieten Sven en Jesse zien dat ondanks ze resp. 2 en 1 jaar jonger zijn absoluut uit het goeie “voetbalhout” zijn gesneden. Sven overheerste in de verdediging als een kleine veldheer en Jesse nam het voortouw rechts op het  middenveld.

Wederom trad de wet in werking van “ Om te winnen moet je scoren” in werking en weer vergaten de boys van Bolsward dit te doen.  Schoten van Thomas, Stan .Robin en  Stijn gingen over, naast of werden door de keeper van LSC gepareerd. In de 50e minuut had LCS C3 1 uitval en meteen  lag doelpunt  nr 3  in het net. ………2e les effectiviteit…….

Conclusie:

Jammer genoeg wederom verloren en staan we in de stand op de verkeerde 1e plaats.. Nml de eerste plaats van onderen….. Jammer deze wedstrijd had gewonnen moeten worden dan hadden we je meteen drie  a vier plaatsen hoger gestaan. Gezien het spelbeeld hadden we ook zeker minimaal 1 punt zo niet 3 punten verdiend. Met name de eerste 10 min eerste helft en de gehele 2e helft waren we sterker, feller en agressiever. Alleen we hadden de pech dat de bal niet op de juiste plaats achter de keeper van de tegenstander terecht is gekomen. Scoor je de eerste tien minuten 1 a 2 doelpunten  word het een heel andere wedstrijd. Het spel was met name de gehele 2e helft het aanzien meer dan waard en werd er tot de 16 meter van de tegenstander leuk gevoetbald met goed combinatie voetbal. Nu nog het laatste stapje en de punten gaan komen……

Volgende week op 24 oktober  geen wedstrijd en dus een vrije zaterdag

Zaterdag 31 oktober de volgende wedstrijd uit tegen de nr 4 van de competitie SDS C1