Scheidsr.en-row"> FT 3 okt Flevo Boys C3 (zat) - SC Bolsward C1 (zat) 1-1

Onbekend

Opstelling SC Bolsward JO15-2

Avc C1 – SC Bolsward C2 uitslag 1-2

Zaterdag 3 oktober historische dag voor C2. Niet alleen omdat het dierendag was maar meer omdat er werd gewonnen van AVC C1  uit Sexbierum.

AVC was eindelijk een tegenstander van ons eigen formaat. Het fabeltje dat het aan de aardappelen zou liggen dat spelers elders groter zijn kan  met grootste waarschijnlijkheid  van tafel………..

Wat wij al een paar weken lopen te roepen dat C2 een goed voetballend team is werd deze gedenkwaardige morgen bewaarheid. Er werd gewerkt, er werd geknokt en gestreden voor iedere bal en meter grond.

De opstelling was een 4-2-3-1 opstelling. Twee extra man tussen verdediging en middenveld die iedere afvallende bal moesten veroveren en inleveren bij het middenveld waar drie spelers waren geposteerd die dan de aanval met een steekbal of en door  zelf mee op stomen de verdediging van de tegenstanders lastig tot heel moeilijk moesten maken. Nou  het was in het begin even zoeken voor Simon en Marius,  maar ze snapten hun taak en hebben meer dan een voldoende gescoord. Ook de rest van de verdediging stond weer als het beroemde bolwerk. Met hun vieren hielden ze alles tegen wat ook maar niet de kleuren geel- zwart droeg.  En als AVC er door dreigde te glippen was er de ervaren  “geleende” doelman Marius  die redding bracht.  Maar in dit systeem moeten de middenvelders meters maken. Bij de aanval gingen de twee buitenste middenvelders mee in de aanval  zodat er dan plotseling in een keer drie aanvallers voor de goal  stonden. Kans op kans werd er gecreëerd. Vanuit het middenveld werden heerlijke steekpasses gegeven waardoor Rein en Stijn konden doorlopen naar de achterlijn en de bal voor konden geven. In de  9e minuut was het Rein die de openingstreffer scoorde uit een hierboven genoemde situatie. 0-1 voor SC Bolsward dat was een lekkere opsteker. In de 17e minuut werd het 0-2 uit een mooie steekbal van Thomas scoorde Stijn de twee nul.

Vlak voor rust maakte door onnodig balverlies AVC de tegentreffer. De bal werd voorin onnodig verspeeld en met een hele goeie diepe bal de voorwaartse van AVC bediend die op zijn beurt de bal onhoudbaar voor de keeper in het net schoot. 1-2 tevens ruststand.

In de rust een kleine omzetting gedaan omdat we meer in de aanval waren dan aan het verdedigen en we de snelle Robin nog op de bank hadden zitten. Het was na rust de bedoeling om snel de diepe bal te geven. Met Stijn en Robin voorin  was er genoeg snelheid voorin en gebruik maken van hun snelheid nog een doelpunt te proberen te maken.  Kans op Kans werd er gecreëerd op deze manier maar het ontbrak net een beetje aan geluk van de laatste bal. Voorzet was net te hard of de keeper redde. Paar keer rolde de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Of er werd gefloten voor buitenspel… In ieder geval kansen te over maar geen doelpunten.

Zo zie je maar wanneer de tegenstanders van het zelfde formaat qua postuur zijn  SCBolsward C2  de beter voetballende ploeg is. Het combineren ging heel leuk, 85 % van passes waren  goed en vaak op maat. Paar Klein puntjes van kritiek zijn dat het bij de eerste balaanname nog wel eens mis ging  en volgens mij het moeilijkste van het spel: “het in positie blijven spelen”evenals “het bewegen zonder de bal “ is voor een aantal nog moeilijk . Maar je zag echt dat SC Bolsward in tegenstelling tot wedstrijden tegen de ”woudreuzen” echt aan het voetballen toekwam en dat is een hele grote plus.