Een grote selectie betekend niet altijd veel spelers op het veld. De selectie van C2 bestaat op papier uit  14 spelers…… Maar deze zaterdag waren er maar 11 fit genoeg om te spelen.

Ysbrand  ziek- Lucas Faber geblesseerd aan hiel / achillespees- Xander kreeg donderdag een bal verkeerd op zijn hand met als gevolg een strakke gipsarm voor de eerst komende weken…..

Sterkte jongens ……..

Het grootste probleem was de keeper. Xander een arm in het gips wat nu !!!!!!

Even op de transferlijst gekeken en langs de velden lopen scouten  Hier en daar een belletje plegen was dit probleem snel opgelost.

Davey uit C3  “ weggekocht”  , Sjaak  en Sidon uit C1 gekaapt ( trainers weten het nog niet maar net zoals bij het grote mensen voetbal altijd eerst  de transfer  rond maken de speler dan de trainer en club inlichten)   zodat deze week het keepersprobleem was opgelost. Davey eerste helft – Sjaak de tweede helft . Sidon als extra kracht nog even op de bank gehouden had tenslotte net als Thomas en Jesse al een helft gespeeld in een ander team ( Thomas en Jesse C4 , Sidon in C1)

De wedstrijd stond onder leiding van Eric Hendriks de vader van…. Die een betrouwbare en zeer integere wedstrijd floot. Grensrechter was deze wedstrijd Nick Oppedijk . Persoonlijk vind ik heel leuk  dat  een B junior zich inzet als grens en scheidrechter en dit ook zeer verdienstelijk doet. Nick  bedankt jongen hoop dat je nog eens vaker de taak van grensrechter wil uit voeren bij C2..

Dan werd er ook nog gevoetbald op het veld. We begonnen met een 4-3-3-2 opstelling met de punt na achteren.  Er was voor deze opstelling gekozen omdat  de twee eerste wedstrijden het meer op spelen tegen woudreuzen leek dan op voetballen tegen  C junioren. Beetje behoudend beginnen  en kijken waar de mogelijkheden zouden liggen. En indien mogelijk  overschakelen naar het systeem  met de punt naar voren.  Dit liep de eerste helft uitstekend. We waren gewoon beter dan de boys uit Sneek. We stonden beter gepositioneerd dan de tegenstanders. Zelfs fysiek waren we sterker. Ik weet je mag niet iemand bewust een rot schop geven maar je hoeft ook niet aan de kant te gaan voor je tegenstander en er  fel tegen en bovenop zitten is niet verboden.  Dit resulteerde dan ook in verschillende kansen voor SC Bolsward. Jammer genoeg werd steeds het laatste balletje onderschept door Sneek. Tot in de twintigste minuut .Thomas die een schitterend pasje gaf op Robin die de brommer weer eens startte en vol gas op de keeper afstormde en beheerst de bal lang de keeper schoof. 1-0 .

Met zoveel passie en druk zetten op de tegenstander is voetbal heel vermoeiend. Gaande weg  tegen het einde van de eerste heft zagen we het al steeds  rommelige worden. Er werd het steeds minder bewogen en gelopen zonder bal.  Sneek scoorde vlak voor rust dan ook de verdiende gelijkmaker. 1-1   was ook meteen de ruststand.

In de rust een wissels doorgevoerd. Simon gaf aan een beetje last te hebben  van zijn voet .  Hij werd vervangen voor Marius, Stan werd vervangen voor Sidon. Sjaak kwam in het veld voor de uitstekend keepende Davey .

De tweede helft begon ook wederom sterk van Bolsward goed positie spel en lekker  fel  spelen. Werklust ontbrak er zeker niet aan deze morgen maar om 70 min op dit tempo en met zoveel druk op de tegenstander voetballen blijft nog heel moeilijk  Sneek werd sterker of liever gezegd wij lieten hen terug in de wedstrijd komen en verloren te vaak de bal waardoor zij gevaarlijk konden worden. Nou en gevaarlijk werden ze. Sneek had de gehele 2e helft meer grip op ons spel  en scoorden met regelmaat van de klok  50e minuut 1-2- 55e min 1-3- 60e min 1-4.

In de  62e minuut konden we nog wat terug doen Siddon kreeg de bal rond de middenlijn en liep door naar de keeper en scoorde de 2e treffer van Bolsward 2-4  We kregen zeker nog kansen maar de fut was eruit en net als in de eerste wedstrijd voor de beker tegen Sneek ..De tank was leeg!!! Sneek scoorde een minuut voor tijd nog de 2-5 maar de wedstrijd was al gespeeld.

Jammer er had volgens mij meer ingezeten gezien het beeld van de eerste helft. Jullie hebben keihard gewerkt en je niet laten aftroeven door de tegenstanders Ook het in  positie spelen en de combinaties komen er steeds beter in.  Nu nog werken aan de focus en concentratie en dan ben ik er van overtuigd dat we de zaak gaan omdraaien want nogmaals er zit voetbal in dit team. Als ik zie hoe er op sommige momenten word gecombineerd en gespeeld is het een lust om te zien. Oké het is dan niet aan de uitslag te zien, maar ik zie zeker verbetering en beleving bij de spelers als de spelers nu de concentratie en focus nog een hele wedstrijd vol weten te  houden en dan komt winnen vanzelf.

Volgende week Uit tegen AVC sexbierum  aanvang wedstrijd 9.35 vertrek om half negen vanaf het Bolwerkplein. Alle spelers en rijders krijgen deze week uiteraard nog een mail