MB1 gemakkelijk langs SJO Warga (0 - 10)

0 - 10

SC Bolsward MO17-1

Meisjes B-junioren zaterdag, MB1, 1e klasse 09

3 oktober 2015 10:30

Zaterdagmorgen, 10.30 uur. Een heerlijke nazomerzon. MB1 is te gast bij SJO Warga en laat direct na aanvang van de wedstrijd direct zien hoe de verhoudingen liggen. MB1 is technisch beter, fysiek sterker en komt beter tot combinaties dan Warga. Al voor de rust is het 0 - 4.

Na de rust laat SJO Warga zien een sportieve en hechte groep te zijn. Zij maken weliswaar geen kans tegen de MB1 van SC Bolsward, maar de ploeg blijft voetballen, de coach blijft positief aanmoedigen en de sfeer in de wedstrijd blijft goed.

SC Bolsward MB1 is duidelijk een maatje te groot voor Warga en de dit komt terug in de einduitslag: Warga 0 - SC Bolsrward 10.
Er was bij vlagen goed combinatievoetbal van MB1 te zien en een aantal doelpunten was om van te smullen. Foutjes die werden gemaakt werden door Warga niet afgestraft Marrit Nijdam (Keeper) had dan ook een rustige ochtend.

De doelpunten waren prima verdeeld onder spitsen en middeenvelders:
De spitsen Bente ketelaar, Madelief Wip en Vera Zut scoorden allen twee doelpunten. daarnaast scoorde middenvelder Hannah Ketelaar twee keer en de middenvelders Fredrique van der Sluis en Mirjam Dijkstra beiden één keer.
Met het scorend vermogen van de selectie zit het dus wel goed. MB1 scoorde in de competitie en beker (samen 7 wedstrijden) reeds 46 doelpunten. Een gemiddelde van ruim 6,5 doelpunten per wedstrijd.

10 oktober speelt MB1 de volgende wedstrijd in de beker. Daarna zal naar verwachting een nieuwe competitie indeling volgen. Dat is een goede zaak. SC Bolsward MB1 heeft meer tegenstand nodig. Want winnen is natuurlijk heerlijk, maar voor de groei van de spelers en het team als geheel is een sterkere competitie een voorwaarde.