C-junioren, C2, Groep 1 54

22 augustus 2015 10:30

Opstelling

Na een korte voorbereiding van 2 trainingen begon het bekertoernooi voor C2.

Je mag uiteraard van een compleet nieuw team na twee trainingen geen top prestatie verwachten. In het begin praatje werd er door ons dan ook uitleg gegeven dat het drie oefenwedstrijden zijn en dat het ons meer gaat om te kijken wat een ieder kan in een wedstrijd.

Uiteraard draait het  in het voetbal om doelpunten en winnen maar tijdens deze drie wedstrijden gaat het ons meer om de spelers aan elkaar te laten wennen en of iedereen op zijn juiste plek staat…..

Tijdens de twee trainingen had ik al sterk de indruk gekregen dat dit een team is waar we heel veel plezier mee kunnen hebben… Een geweldige inzet. De spelers hebben discipline en doen hun oefeningen met volle overtuiging. Kortom er zit voetbal en voetbalplezier in deze groep.

Nu dan de wedstrijd:

Iedereen was keurig op tijd aanwezig en na het omkleden was er dan ook mooi tijd voor een lekkere uitgebreide warming–up. In het laatste praatje werd de opstelling bekend gemaakt. Sommige spelers waren toch wel benieuwd waar ze zouden staan.

De eerste helft was om te smullen. Bolsward had het betere van het spel. Splijtend combinaties, passes vanuit het middenveld en  een moordend hoog tempo. De Sneker mannen werden compleet overbluft. Constant werd er gejaagd op de bal. SC Bolsward was heer en meester op het middenveld. Voorin waren de twee buitenspelers duidelijk op de brommer en na een diepte pas vanuit het middenveld keer op keer veel te snel voor de verdedigers van Sneek WZ. Dit resulteerde dan ook in verschillende goeie kansen. En twee mooie doelpunten van Stijn.

De verdediging stond als een huis met de kuitenbijters Jimte en Jesse, Lucas en Simon als de opruimers en echte verdedigers. Op het middenveld was Thomas de man van de pas en het overzicht samen met Stan en Lucas werkten ze alle vier als een paard en hielden keer op keer uitstekend stand tegen de opkomende aanvallers en ondersteunden daar waar mogelijk de aanval of verdediging met duwen, trekken en sleuren aan de tegenstander ( op een correcte manier dan wel te verstaan)

Stijn en Robin zijn nog lang geen 16 jaar maar het lijkt wel zoals eerder gezegd of ze op de brommer waren. Ontzettend snel en behendig. In het centrum stond Yordi die zich overal tussen door rommelde. Het leek soms net of zijn tenen langer zijn dan die van de tegenstander. Hij werkte zich een slag in de rondte om maar steeds net eerder de bal te raken dan de tegenstander.

Het was dan ook niet vreemd dat de ruststand in het voordeel van Bolsward was 2-1.

In de rust werd er gewisseld…. Stijn en Lucas werden gewisseld met Rein en Marius. Ook zij hebben stinkend hun best gedaan maar de pijp was leeg bij de meeste spelers en ging het mooie spel van de bolswarders als een nachtkaars uit…. Thomas gaf aan na 15 min tweede helft aan helemaal kapot te zitten en werd dan nog gewisseld voor Lucas.

Uiteraard was er ook een tegenstander……. En ook zij konden echt wel ballen. Grappige was dat Sneek WZ ook wel een fussieteam leek te zijn. De leider en een stuk of wat spelers waren vorig jaar nog in het blauwwit van LSC te bewonderen. Voorin hadden ze een paar hele leuke voetballers rond lopen met name één jongen die was de aanjager, groot en sterk aan de bal en een knalhard schot maar ook de overige spelers zijn behendig en dit team is zeker een kandidaat om hoog te eindigen in de competitie.

Zoals gezegd de pijp was leeg bij Bolsward. De snekers hadden nog wat over en na de 2-2 en roken bloed. Ze bestookten het doel van Xander keer op keer. Xander die overigens een hele beste pot stond te keepen en verschillende keren wanneer wij dachten doelpunt…… nog een fabelachtige redding wist te maken. Sneek kreeg nog een penalty op de stand 2-3. Het schot was hard en laag maar Xander had hem bijna. Dit laatste deed de spelers de das om en omdat wij het als een oefenwedstrijd beschouwden gingen we eens kijken wat er zou gebeuren als we achterin 1-1 zouden gaan spelen. Misschien zouden we nog een doelpunt kunnen maken!!!!  Wonderwel leverde dit enige uitstekend kansen op maar was er door gebrek aan controle en vermoeidheid het overzicht bij de spelers weg en liepen ze zich vast op de tegenstander die met een goed uitgespeelde counters de score uitbreide tot 2-7.

Uitslag is dan wel een redelijk dikke nederlaag voor C2 maar wij waren verrast en verheugd over het getoonde spel. Als we wat verder zijn in de trainingsopbouw en de spelers blijven met deze inzet en overtuiging voetballen zijn ze ook in staat zijn een tweede helft te spelen zoals de eerste helft van deze pot.

Maandag trainen en woensdag de 2e wedstrijd tegen LSC C2 aanvang wedstrijd 18.45 uur vertrek 17,45 uur bij het Bolwerkplein.