70'

C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 29

23 april 2016 14:00

Opstelling SC Bolsward JO15-1

FVC C1, de nummer 4, was vandaag de te kloppen tegenstander. In Leeuwarden was het aan het hagelen, stormen en onweren. Maar toen de wedstrijd begon was er alleen nog maar wind. Voor aanvang van de wedstrijd is er tijdens de wedstrijdbespreking goed duidelijk gemaakt wat de trainer er van vond. Alle spelers werden aangesproken om vandaag op de manier te voetballen zoals de trainer het, eigenlijk al de hele competitie, graag wil zien. Iedereen was er deze keer goed van doordrongen wat er moet gebeuren.

Gelijk na het eerste fluitsignaal kon je zien hoe gebrand de Bolswarders waren om er deze middag wat van te maken. Hard werken en zelfs goede passes. Het spel ging flink heen en weer. Zowel FVC als Bolsward hadden evenveel balbezit. De kansen voor FVC waren ietsje groter. Maar daar stond de rots in de branding Davey ( gehuurd van SC Bolsward C3 ). Hij had werkelijk alles wat maar richting het doel kwam. Mede hierdoor kregen de spelers van Bolsward steeds meer vertrouwen in hun kunnen. Het was voor het meegereisde publiek mooi om hun kinderen zo te zien strijden. Er werden geen doelpunten gemaakt in de eerste helft.

Rust. Nu volhouden en de kansjes pakken.

Zoals de eerste helft eindigde begon ook de tweede helft. Er werd hard gewerkt en er kwamen hele goede kansen om doelpunten te maken. En met hard werken wordt ook hard werken bedoeld. Met zo’n instelling hadden de afgelopen vele wedstrijden ook moeten worden gespeeld. De schoten op het doel van FVC werden steeds meer en meer. Een bal op de lat die er net niet inging. FVC kreeg de bal niet weg. Bolsward duwde alle tegenstanders op eigen helft.

Toen … met nog maar 15 minuten te voetballen schoot een speler van FVC op doel vanaf een meter of 25. Met veel geluk maar precies links boven in het hoekie. 1 – 0. Dat was    B    A    L    E    N

En toen in de laatste 14 minuten 2 – 0 / 3 – 0 en 4 – 0. Einde wedstrijd.