C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 29

30 april 2016 9:00

Chris Marijt

Opstelling

SC Stiens C1 kwam op bezoek in het altijd zonnige Bolsward. Scheidsrechter Chris Marijt had afgelopen week al even een tip gegeven aan de leiding om een ander kleur shirt te gebruiken. Vandaag speelde Bolsward in het oranje. Nog geheel in stijl van koningsdag.

Bolsward begon goed aan de wedstrijd. De eerste paar minuten was er geen vuiltje aan de lucht. Maar na een vrije bal en corner van links stond het plots 0 tegen 2. Daar tussendoor had Bolsward nog een héééle grote kans om de 1 tegen 1 te maken. Stiens had een paar héééle grote kerels in het veld staan die zonder blikken of blozen door alles en iedereen heen liepen.

Bolsward pakte de draad weer op en kreeg ook een paar kansjes. Meer kun je het niet noemen.

Louis Pedro Simão trok de laatste wedstrijd van het seizoen nog even de trukendoos open. Met een voor hem ogenschijnlijke simpele schijnbeweging passeerde hij de tegenstander alsof hij er niet stond. Helaas zonder eindresultaat.

Met nog 5 minuten te gaan had een ieder het gevoel om met 0 tegen 2 de rust in te gaan. Maar niets was minder waar. Drie doelpunten in no time tegen in de laatste 5 minuten. Oef. Ruststand 0 tegen 5.

Rust. De trainer was uiteraard niet blij met deze situatie. Verliezen op zich is niet erg. Maar op deze manier moet het niet. “Kop op en laat zien dat je er alles, maar dan ook alles aan hebt gedaan, om niet met een slecht gevoel van het veld af te stappen na deze laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Doe het voor je ouder/verzorgers en voor JEZELF.” Aldus de trainer.

Gelijk na rust tikte Stiens de bal nogmaals achter in het netje van Bolsward. 0 – 6. Iederéén dacht van ‘daar gaan we weer’.

Maar niets was minder waar. Door deze motiverende woorden in de rust begon het team te voetballen. Aanval op aanval werden gecreëerd. De ballen werden naar elkaar toegespeeld. Het middenveld begon te draaien. Er werd voor elke meter gevochten. De druk werd flink opgeschroefd. Hierdoor kwam Stiens er niet meer uit. Er werden heel veel schoten richting het doel geprobeerd te schieten. Er werden heel veel voorzetten gegeven. Er waren heel veel kansen om te scoren.

En ja. In de 50 ste minuut tikte Luuk de bal opzij. Sidon haalde uit en schoot de bal langs de keeper het doel in. 1 tegen 6.

De laatste 15 minuten waren ook weer voor Bolsward maar er werd niet meer gescoord. De tweede helft was totaal anders dan de eerste helft. De spelers liepen dan ook met een goed gevoel van het veld.