C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 29

27 februari 2016 10:00

Chris Marijt

Opstelling

Vandaag een hele belangrijke wedstrijd voor SC Bolsward C1. De tegenstander GAVC heeft evenveel punten en de uitwedstrijd werd een nipt gelijkspel. De beide teams waren dus aan elkaar gewaagd.

En zo verliep ook uiteindelijk de wedstrijd zelf. Gelijk na de aftrap had GAVC een kunstje ingestudeerd. Met z’n allen naar voren sprinten en hopen op een fout van de tegenpartij. Helaas voor GAVC trapte Bolsward daar NIET in. De achterhoede van Bolsward stond goed en hield degelijk de bal tegen. Er werd hard gewerkt door Bolsward. Dit resulteerde in een aantal kansjes. Meer ook niet. Zowel Bolsward als GAVC probeerden het steeds weer opnieuw. GAVC had meer het tactische voetbal. Extra mannetje naar voren vanuit het middenveld of verdediging. Dit werd prima opgevangen op aanwijzing van de leiding. De spelers van Bolsward hielden hun taken ( positie ) goed vast.

De eerste helft zat er bijna op, ….. dacht iederéén. Maar niets was minder waar. In de 32 ste minuut werd een speler van Bolsward in het 16 metergebied op een niet correcte manier van de bal gezet. De scheidsrechter gaf een terechte strafschop. De keeper van GAVC en Luuk stonden oog in oog. Luuk nam een aanloop en schoot de bal snoeihard in de linker bovenhoek. Onhoudbaar voor de keeper. 1 – 0.

Nog geen 3 minuten later kreeg Bolsward een corner. De bal viel in het 5 metergebied. De keeper had de bal niet klemvast. Hidzer stond in de buurt en gaf het laatste zetje tegen de bal aan. Deze rommelde over de lijn. Eindstand eerste helft was nu 2 – 0.

Rust. Uiteraard is een voorsprong bemoedigend maar Bolsward was er nog lang niet. Dit moest ook goed tussen de oortjes worden overgebracht. Maar al te vaak kreeg Bolsward in de tweede helft het héél moeilijk. Dus de afspraak werd gemaakt om er nog een tandje bij te doen.

Nadat GAVC al drie keer had afgetrapt mocht Bolsward de aftrap doen om de tweede helft te laten beginnen. Het was heel belangrijk om de eerste minuten goed door te komen. Nou de eerste minuten lukte wel.

Toen kwam er na 5 minuten plotsklaps een rommelballetje voor het doel van Bolsward. GAVC was net iets eerder bij de bal een schoot op het doel. De bal werd tegengehouden en kaatste terug. En werd daarna toch nog ingekopt door een speler van GAVC. 2 – 1.

Bolsward was beslist niet de mindere in de wedstrijd. Hierdoor zag je dat de spelers er best wel vertrouwen in bleven houden. Er werd twee keer gewisseld. Hierdoor zag je een beetje verwarring bij GAVC.

Dan het moment van de wedstrijd in de 50 ste minuut. In een scrimmage werd de bal gewonnen op de punt van het eigen 16 metergebied. De bal werd naar rechts gespeeld. Johannes gaf een strakke pass langs de lijn naar Louis. Louis nam de bal goed mee. En met zijn lange stappen liep hij de tegenspeler er uit. Vlak voor de achterlijn keek hij naar het doel en zag Melvin staan. Met een precisie schot belande de bal bij Melvin. Hij sprintte goed voor zijn tegenstander uit en tikte de bal in het doel. 3 – 1. Klik op  HIER  als u het doelpunt wilt bekijken.

Daarna had Bolsward nog meerder kansen om de een groter verschil te maken. Helaas lukte dit niet.

In de 60 ste minuut kreeg Bolsward een vrijebal tegen op zo’n 25 meter van het doel. Met een hard schot krulde de bal in de linker bovenhoek. Onhoudbaar. Maar wel 3 – 2.

De laatste 10 minuten moest er hard worden gewerkt. Bolsward zakte ietsjes terug. Hierdoor kreeg GAVC nog een kansje. Maar uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter Chris Marijt de wedstrijd af voor het einde van de wedstrijd. Een goede en zeer nuttige overwinning voor SC Bolsward C1

Zaterdag 5 maart spelen we de zestiende competitiewedstrijd uit tegen Harlingen C1. Aanvang van deze wedstrijd is 14:00 uur.

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de reguliere competitie.