12 maart 2016 8:45

Accommodatie

Onbekend

Opstelling SC Bolsward JO15-1

Uit tegen Blauw Wit altijd moeilijk. Het was bij aanvang van de wedstrijd nog min 1. Brrrr aldus enkele spelers. De bovenste laag van het veld was nog bevroren maar de scheidsrechter had hier geen problemen mee. Dus kon de wedstrijd beginnen.

Het ging de eerste 15 minuten gelijk op. Dan had Blauw Wit een kans en dan had Bolsward een kans. Het voetballen van Blauw Wit was iets verzorgder. Hierdoor kreeg het middenveld van Blauw Wit meer ruimte.

En dat resulteerde in de 20 ste minuut in een voorsprong voor de thuisploeg. De bal kwam met een solo door het midden voor het doel. De achterhoede van Bolsward moesten elkaars spelers overnemen. Dit gebeurde niet helemaal goed. Hierdoor kon een speler van Blauw Wit de bal in het doel tikken. 1 – 0.

Niet treuren maar doorgaan met voetballen was het motto van Bolsward. En dat deden ze ook. Er kwamen zelfs goede kansen waar een doelpunt gemaakt had moeten worden. Maar ja, dat is een kunst op zich voor dit team. Helaas gingen deze ballen er niet in.

In de laatste minuut van de eerste helft werd er een overtreding gemaakt door Blauw Wit. De scheidsrechter had dit niet gezien omdat de zon hem in de ogen scheen, aldus de verklaring nadien van de scheids. Doordat de overtreding niet werd bestraft stond de spits van Blauw Wit alleen voor de keeper en scoorde het tweede doelpunt. 2 – 0.

Gelijk na de aftrap floot de scheidsrechter voor de rust.

Rust. Twee knullige doelpunten tegen. Positieve impulsen naar elkaar en doorgaan met het strijden om elke meter op het veld.

En zo begon Bolsward de tweede helft. Een tandje erbij. Goed op je positie blijven en loeren op de kansen die je krijgt.

In de 40 ste minuut kreeg Bolsward een corner. De bal kwam voor het doel. Werd niet goed weggewerkt door Blauw Wit. De bal kwam richting Daan. Hij bedacht zich niet en schoot snoeihard langs de keeper in het doel. 2 – 1.

Dit gaf natuurlijk een beetje vleugeltjes. Bolsward was sterker en drukte door. De middenvelders kregen steeds meer overwicht. De kansen bleven komen.

In de 50 ste minuut werd Luuk aangespeeld en soleerde via de rechterkant naar de achterlijn. Hij gaf de bal voor en Hidzer tikte deze in het doel. 2 – 2.

Een zeer terechte tussenstand. Nu doorknallen. De spelers van Bolsward waren gedreven. Alles werd naar voren gepompt.

Toen, plotsklaps, kreeg Blauw Wit in de 55 ste minuut de bal voor het doel van Bolsward. De bal werd wat half weggewerkt. Weer een schot en werd tegengehouden. Maar wederom niet goed weggewerkt. De bal krulde omhoog en werd in een scrimmage nog door een speler van Blauw Wit over de doellijn gefrommeld. 3 – 2.

Een enorm frustrerend doelpunt voor zowel spelers als toeschouwers als leiders. Ten minste als je voor Bolsward bent. Maar je moet het er mee doen. Hierna kreeg Bolsward zelfs nog enkele kansen om het weer gelijk te trekken. Maar zoals gezegd: doelpunten maken is voor dit team een kunst op zich.

In de allerlaatste minuut schoot Blauw Wit met een afstandsschot de bal nog een keer in de rechter bovenhoek. Eindstand 4 – 2.

Zaterdag 26 maart spelen we de zeventiende competitiewedstrijd uit tegen Harlingen C1. Aanvang van deze wedstrijd is 14:00 uur.

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de reguliere competitie.