C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 29

26 maart 2016 14:00

Opstelling SC Bolsward JO15-1

Vandaag moest het gebeuren. Als SC Bolsward C1 wint dan zijn ze veilig in de 1e klasse. Voor dit team een geweldige prestatie op zich. Uit tegen SC Harlingen zal niet meevallen. Dit team had vorige week nog gelijk gespeeld tegen de nummer 3 in deze competitie. Dus …. Aan de bak heren!!

Gelijk na de aftrap zag je al het overwicht van Bolsward. Harlingen kwam niet verder dan de middenlijn. De bal werd door Bolsward steeds weer afgepakt. Maar ja. Wat dan. Proberen om zo dicht als mogelijk bij het doel te komen van Harlingen. Bolsward had wind mee. Dus een afstandsschot zou ook kunnen. Maar niets lukte. Zelfs een kans voor alleen de keeper ging er niet in. Maar Bolsward ging maar door en ging maar door.

In de 21 ste minuut werd de bal voor de zoveelste keer voor gegeven. Velen misten de bal. Maar Jelle niet. In een scrimmage tikte hij de bal over de doellijn. Eindelijk stond de 0 – 1 op het scorebord.

Gelijk na de aftrap was het weer éénrichting verkeer.

Plots, in de 22 ste minuut, kreeg Harlingen de bal over de middellijn. Een in buitenspel staande speler kreeg de bal en tikte die opzij naar een medespeler. Iedereen stond te kijken hoe deze de bal langs de keeper van Bolsward schoot. De scheids besloot dit doelpunt maar goed te keuren. En het stond weer gelijk. 1 – 1.

Een kleine domper. Maar Bolsward ging weer door met het afpakken van de bal. En zo volgden er weer kansen en aanvallen. Ook de corners en de vrijetrappen gingen er niet in. Door het vele balbezit werden de spelers van Bolsward wat onrustig. Dit waren ze niet gewend. Het spel werd er dan ook niet mooier op.

In de 28 ste minuut kreeg Johannes de bal op het middenveld. Hij bracht Louis in positie. En deze soleerde langs vele tegenstanders. Totdat hij net de zestienmeter had gepasseerd. Hij legde aan en schoot de bal snoei, maar dan ook snoei hard langs de keeper het doel in. Een zucht van verlichting. 1 – 2.

Dit was tevens de ruststand.

Rust. Blijf opletten voor een uitval. Maar verder gewoon doordrukken. En maak de vele kansen ook af.

De tweede helft was nog maar net begonnen. Bolsward was alweer in de aanval.

Harlingen onderschepte de bal in hun eigen zestienmeter gebied in de 36 ste minuut. De bal werd naar voren geschoten. Het middenveld van Bolsward stond totaal niet op positie. Een speler van Harlingen stond geheel vrij en tikte de bal in het doel. En toen was het 2 -2.

Totaal niet het beeld van de wedstrijd. Maar wel de realiteit. Twee keer over de middellijn en twee doelpunten tegen.

Toch maar weer de schwung er in proberen te krijgen. De rijders en toch ook het meegekomen publiek van Bolsward waren zeker niet tevreden met een gelijkspelletje. Zelfs de leider, en zijn vrouw, van SC Bolsward C2 stond langs de lijn.

Het bleef hetzelfde beeld. Bolsward met veel overmacht aan het voetballen. Aanval, op aanval, op aanval, op aanval. Maar steeds net niet.

Totdat Bolsward in de 55 ste minuut een vrijetrap kreeg op de rand van het zestienmeter gebied. Had eigenlijk een strafschop moeten zijn, maar dat terzijde. Er werd overlegd wie de bal zou nemen. Het werd Melvin. Hij legde de bal keurig neer. Liep net als Ronaldo geconcentreerd naar achteren. Keek goed om zich heen. De andere spelers namen positie voor eventueel een terugspringende bal. Iedereen stond op scherp. Melvin nam de aanloop. ……………………………… Met een geweldige streep knalde hij de bal in de linker bovenhoek. 2 – 3. Hoe simpel.

Nu nog 15 minuten vol maken. Blijven aanvallen en goed opletten als verdedigers. Zo werd de wedstrijd uitgespeeld. Het bleef bij 2 tegen 3. Gewonnen.

SC Bolsward C1 gefeliciteerd. Het behoud in de 1 ste klasse is een feit. Nu nog wat extra punten pakken om als goede middenmoter te eindigen. Dat is het einddoel voor deze groep spelers. Serieus blijven trainen en goed luisteren naar de trainer.

Uiteraard is steun aan de lijn het belangrijkste. Dat bleek vandaag ook maar weer. Ontzettend plezierig om ouders te zien die niet op papier te staan om te rijden maar dan toch bij een uitwedstrijd komen kijken. Zelfs de technisch coördinator was er bij. Trots.

Zaterdag 2 april spelen we de achttiende competitiewedstrijd uit tegen Frisia C2. Aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur.

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de reguliere competitie.