C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 29

20 februari 2016 9:00

Singel, Mw. L. van der

Opstelling

Tegenstander Flevo Boys uit Emmeloord moest vroeg uit de veren. Reistijd was 45 minuten. Aanwezig om 8:15 uur. Aanvang van de wedstrijd was 9:00 uur. Terug gerekend is de vertrek tijd dan 7:30 uur. Dat betekend dat een ieder rond 6:45 uur uit bed moest. Je moet er wat voor over hebben.

Er was een scheidsrechter aangesteld door de KNVB. Dit betekend dat ook de kleine regeltjes moesten worden opgevolgd. Één van die kleine regeltjes is het dragen van een slidingbroek of maillot in dezelfde kleur dan de voetbalbroek. Voor Bolsward is dat geel. Nou, vindt maar eens een gele maillot bij SPORT 2000 VAN DER FEER. Nee dus. Dit hield in dat twee van onze spelers, die een zwarte maillot aan hadden, deze uit moesten doen in opdracht van de scheidsrechter. Ja, ik weet niet hoe ver je moet gaan maar ik vind het een tikkie overdreven. Maar afijn: regels zijn regels.

Dan de wedstrijd. Twee teams die onder in de eerste klasse staan. Bolsward met 8 punten en Flevo Boys met 11 punten. De eerste wedstrijd was een gelijkspel. Dus vandaag kon het alle kanten op gaan.

Het was voor Bolsward al vrij snel raak. In de 5 de minuut werd er via een corner, die genomen werd door Melvin, in één keer de bal in het doel gekopt door Jelle. 1 – 0. Hierdoor werd de wedstrijd opengebroken. Zowel Bolsward als Flevo Boys streden om elke meter op het veld. Flevo Boys kreeg een enkele kans die niet super gevaarlijk waren. Bolsward kreeg twee opgelegde kansen. Één op één naar de keeper. Maar er niet in.

In de 20 ste minuut was Bolsward in de aanval. Ze verloren de bal. In de omschakeling net te laat. Tegenstander net iets scherper in een solo op de keeper af. 1 – 1. Één goede kans en gelijk een doelpunt.

De eerste helft werd goed uitgespeeld en het bleef dan ook bij 1 – 1.

Rust. Er werden bemoedigende woorden gesproken naar de spelers. Tandje er bij en het moest vandaag gaan lukken.

Het ging echt gelijk op. Bolsward iets feller dan Flevo Boys. Na twee keer een wissel toegepast moest het gebeuren. Zoals afgesproken in de rust ging het tandje er bij. Na een onterecht afgekeurd doelpunt kreeg Bolsward steeds meer grip op de wedstrijd. Met veel inzet en hard werken kreeg Bolsward in de 55 ste minuut het verdiende doelpunt. Luuk schoot met een perfecte pass de bal tussen alle verdedigers door naar Johannes. Hij nam de bal mee en tikte deze langs de keeper. 2 – 1. Het publiek schreeuwde, bulderde en juichte van blijdschap. Een zeer terechte overwinning.

Zaterdag 27 februari spelen we de vijftiende competitiewedstrijd thuis tegen GAVC C1. Aanvang van deze wedstrijd is 10:00 uur.

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de reguliere competitie.