C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 29

5 december 2015 9:00

Chris Marijt

Opstelling

Balk C1 was vandaag de geduchte tegenstander. Dit team had 11 wedstrijden gespeeld. Waarvan 10 gewonnen en 1 verloren. In theorie zou dit een overwinning voor Balk moeten worden. Maar ja, de theorie geld niet in voetbal. Het gaat uiteindelijk om de praktijk. De laatste wedstrijd tegen Balk stond Bolsward binnen 10 minuten met 2 tegen 0 voor. Zo kan het dus vandaag ook weer gaan.

Chris Marijt was vandaag weer onze scheidsrechter. Hij doet het tot nu toe uitstekend. Heeft goed overzicht. Is duidelijk. En is zowel voor de uit- als thuis ploeg zeer consequent. Als Chris dit serieus blijft oppakken dan wordt hij een hele goeie. Top.

In het begin van de eerste helft begon Bolsward opportunistisch aan de wedstrijd. Strijdvaardig gingen de mannen het duel aan. Maar na 5 minuten werden de rollen omgedraaid. Eigenlijk was vanaf toen Balk constant in de aanval. Maar scoren deden ze nog niet.

In de 10 de minuut rolde Vincent over de grond en raakte met zijn hand de bal. Helaas was dit net binnen het strafschopgebied. Een strafschop dus. 0 – 1.

Bolsward moest even de rug rechten na zo’n tegendoelpunt. Maar helaas was het 4 minuten later weer raak. Een afstandsschot op het doel. 0 – 2.

Na dit doelpunt ging het redelijk op en neer. Balk had wel beter de kansen. Maar Bolsward hield goed stand.

Tot de 26 ste minuut. Corner voor Balk. Bal werd niet goed weggewerkt. Een speler van Balk kreeg de bal voor de voeten en liep gewoon heel simpel, met bal en al, langs drie spelers het doel in. 0 – 3.

Drie minuten later gebeurde hetzelfde. Een aanval van Balk ging door het midden van het veld. Een speler van Balk kreeg de bal voor de voeten en liep gewoon heel simpel, met bal en al, langs drie spelers het doel in. 0 – 4.

Rust. Er werden vier spelers gewisseld.

Gelijk na rust kreeg Bolsward een hele grote kans om te scoren. Als deze er in was gegaan dan …. Maar als geld niet.

We stonden in de tweede helft nog maar 5 minuten te voetballen toen Jelle een speler van  Balk iet wat ongelukkig raakte. Helaas was dit binnen het strafschopgebied. Een strafschop dus. 0 – 5.

Dat Bolsward doelpunten tegen krijgt is op zich niet zo erg. Maar dan moet je zelf wel doelpunten maken. En dat is toch wel een heel groot probleem. De kansen waren er wel. Maar de afwerking was niet goed. Zo had het rustig na 20 minuten in de tweede helft 4 – 5 kunnen staan. Als ….

Drie minuten voor het einde van de wedstrijd tikte Balk nummer 6 nog in het mandje. 0 – 6.

Winterstop. Er moet wat veranderen willen we in de 1e klasse ( = A-categorie ) blijven voetballen met SC Bolsward C1. Er zijn diverse mogelijkheden om het roer om te gooien. Dit zal in de komende weken worden bekeken. En ook heel duidelijk met de spelers worden besproken.

Zaterdag 13 februari spelen we de dertiende competitiewedstrijd uit tegen Akkrum C1. Aanvang van deze wedstrijd is 10:30 uur.

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de reguliere competitie.