SC Bolsward C1 is op de helft van de competitie

C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 29

28 november 2015 9:00

Chris Marijt

Opstelling

Vandaag aantreden tegen Workum. Voor de beker hadden ze al tegen dit team gespeeld. Workum en Bolsward zijn ongeveer even sterk. Zie je ook terug in de stand van de competitie. Het zou dus best wel eens een spannende pot voetbal kunnen worden.

Beide teams waren mooi op tijd bezig met de warming-up. Erg belangrijk in deze koude periode. Ook de keeper werd goed voorbereid. De wisselspelers nemen deze taak op zich.

In het begin van de eerste helft zette Workum de boel goed vast. Als Bolsward aan de bal was werden ze gelijk afgestraft als de bal ook maar iets los kwam van een speler van Bolsward. Workum was fel en Bolsward niet. Het was net of vele spelers van Bolsward nog te moe waren om te voetballen. ?

Workum was dan ook meer in balbezit. Bolsward kwam nauwelijks over de middellijn.

Het was in de 34 ste minuut dat er slordig werd verdedigd. En een speler van Workum de bal met een omhaal over de keeper van Bolsward kon wippen. 0 – 1.

Bolsward heeft niet één keer in de eerste helft een doelpoging kunnen creëren.

Rust. Één nul achter was nog niet onoverkomelijk. Er werden twee spelers gewisseld. De derde zou begin van de tweede helft ook mee spelen.

Het was 3 minuten in de tweede helft dat Workum een vrijebal kreeg op een 25 meter vanaf het doel van Bolsward. De bal werd in één keer op het doel geschoten. 0 – 2.

Bolsward begon dus niet erg sterk. Alle zeilen moesten worden bijgezet. Je staat met de rug tegen de muur. Bolsward moest aanvallen en Workum kon achterover leunen. Maar zo was het niet. Workum had het beter van het spel.

In de tweede helft heeft Bolsward één keer een doelpoging gehad. Helaas niet benut.

Eindstand 0 – 2.

Zaterdag 5 december spelen we de twaalfde competitiewedstrijd thuis tegen Balk C1. Aanvang van deze wedstrijd is 9:00 uur.

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de reguliere competitie.