C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 29

7 november 2015 9:00

Omar

Opstelling

Voor de tweede keer dit seizoen met 16 spelers starten aan de wedstrijdstrijd. Iedereen was topfit. Dit is een goed teken voor de rest van het seizoen.

Frisia C2, uit de hoofdstad, kwam op bezoek in Bolsward. De wedstrijd begon mooi op tijd. En zowel Frisia als Bolsward hadden er zin in. De vele ouders die weer aan de lijn stonden verwachten dan ook wat van de spelers.

Vanaf de eerste minuut zaten de beide teams er fel op. Je zag wel dat Bolsward iets meer had. Maar de aanvallen van Frisia waren zeker ook gevaarlijk. Grote spits en snelle middenvelders. Maar de verdedigers van Bolsward wisten er wel raad mee. Alle ballen werden goed onderschept en snel naar voren gespeeld.

Zo ging het tot de 20 ste minuut. Toen kreeg Frisia een corner. Niet iedereen hield zijn mannetje in de gaten. Daarom kreeg een speler van Frisia de bal. Schoot op doel. De bal werd nog gekeerd maar niet ver genoeg van het doel. Hierdoor kon een andere speler de bal in het doel tikken. 0 – 1.

Even was er een teleurstelling te voelen. Maar al snel werd de draad weer opgepakt. De ene aanval na de andere. Het lukte steeds net niet.

Totdat er in de 30 ste minuut weer een aanval was van Bolsward. Vele Bolswarders stonden voor het doel. De bal werd voorgegeven. Spelers van de tegenpartij misten de bal. Plots kwam de bal stuitend bij Hidzer voor de voeten. Hij bedacht zich niet en lobde deze over de keeper. Prima doelpunt. 1 – 1.

Gelijk na het doelpunt had Bolsward kans op een voorsprong door een afstandsschot. Maar helaas ging dat net naast. En zo werd de wedstrijd keurig uitgespeeld tot aan de rust.

Rust. Alle linies werden doorgenomen. Wat ging er goed en wat kan er beter. En er werden 3 spelers gewisseld.

Zoals de eerste helft eindigde begon de tweede helft. Veel voetbal op de helft van de tegenpartij.

En na 3 minuten resulteerde dat in een doelpunt. Na wat heen en weer getik kwam de bal bij Kevin. Hij nam de bal op de slof en schoot snoeihard langs de keeper. 2 – 1.

Dit was een belangrijk moment in de wedstrijd. Kon Bolsward de voorsprong behouden. Bleven de mannen geconcentreerd spelen. Er werd voor iedere meter gevochten. De goed leidende scheidsrechter Omar had de handen vol aan het getoonde felle spel. Frisia moest aanvallen om toch nog een punt, of meer, mee naar Leeuwarden te nemen. Hierdoor kreeg Bolsward iets meer ruimte.

In de 63 ste minuut kreeg Louis de bal op het middenveld. Met zijn lange benen begon hij aan een snelle aanval over rechts. Hij schoot de bal voor het doel. De bal kwam bij Simme terecht en deze tikte zeer beheerst de bal over de doellijn. Een verdiende 3 – 1 voorsprong.

Bolsward ging hierna wat teruggetrokken voetballen. Frisia rook zijn kansen en drukte door. En dit resulteerde in de 67 ste minuut in een doelpunt door een afstandsschot. 3 – 2.

De wedstrijd ging wat rommelig verder. Maar er werd hard gewerkt. Eindelijk floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Drie punten in de knip.

Zaterdag 14 november spelen we de tiende competitiewedstrijd uit tegen St. SJO RVC/Langweer C1. Aanvang van deze wedstrijd is 9:00 uur.

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de reguliere competitie.