Accommodatie

Onbekend

Opstelling SC Bolsward JO15-1

De maandag training werd omgezet in een bespreking met alle spelers. Informatie van de technische staf van SC Bolsward C1 naar de spelersgroep. En informatie van de spelers van SC Bolsward C1 naar de technische staf. Ook de technisch coördinator en leeftijdscoördinator van de C junioren waren aanwezig. Na afloop was er een goed gevoel van beide kanten. Nuttig dus.

SC Bolsward C1 voetbalt in de eerste klasse. Dit is A-categorie. Dan zijn er speciale spelregels vanuit de KNVB. Er mag maximaal 5 keer worden gewisseld. En als je wordt gewisseld dan mag je niet meer mee doen. Ook het digitale wedstrijdformulier moet zijn ingevuld. Alle spelers die moeten hier in staan. De pascontrole voor de wedstrijd moet worden gedaan door de scheidsrechter. Elke speler wordt bij naam genoemd en wordt gecontroleerd aan de hand van de KNVB spelerspas. Hierdoor kunnen er geen spelers meedoen die ouder zijn dan deze leeftijdsgroep. De zogenaamde dispensatie speler.

En ja. Vandaag moest er ook weer een wedstrijd worden gespeeld. Voor het eerst ging SC Bolsward C1 met de voltallige selectie van 16 spelers op pad. Deze keer naar Grou tegen de plaatselijke vereniging GAVC C1.

De wedstrijd begon zeer gelijkwaardig. Beide teams kregen kansen om te scoren. Bolsward iets meer dan GAVC. Het was dus erg belangrijk om de verdediging goed op positie te houden en scherp te blijven. En dat deden ze ook. Alle ballen werden goed weggewerkt. Het was een beetje kick and rush. Hierdoor had het middenveld van Bolsward het moeilijk. Veel afvallende ballen moesten worden opgevangen. En als de tegenpartij de bal overnam moesten ze weer op hun positie achter hun directe tegenstander. Jammer dat de voorhoede net iets te gretig was om na een slechte uittrap van de keeper, of balverlies van de verdedigers van GAVC, een doelpunt te maken.

Dit alles verliep goed tot de 30 ste minuut. Een verdediger van GAVC liep zo door het middenveld heen en schoot de bal hard langs de keeper. 1 – 0.

En dat net voor de rust. Alle spelers waren hier niet blij mee. Toch werd de wedstrijd weer opgepakt en er gebeurde geen gekke momenten meer tot aan de rust.

Rust. Er werd goed gesproken over de kansen die wij krijgen. Blijven aanvallen en georganiseerd de strijd aangaan.

Gelijk na de aftrap van de tweede helft kon je zien dat Bolsward beter was. Constant werd de bal weer onderschept en naar voren geschoten. Helaas konden de spelers voorin het niet afmaken. Er werden felle duels aangegaan. Iets wat je in voorgaande wedstrijden niet zag. Door de druk van Bolsward begon GAVC steeds minder te voetballen. En zo bleef het de gehele tweede helft. Bolsward in de aanval maar geen doelpunten.

Totdat er, na achteraf bleek, nog 1 minuut moest worden gevoetbald. De bal werd weer naar voren geschoten. Louis, die inmiddels van verdediger een aanvaller was geworden, kreeg de bal wat rommelig in bezit. Maar met zijn sterke lijf en het aanmoedigen van de trainer/coach bleef hij in balbezit. Alle verdedigers waren weggespeeld. Alleen de keeper stond nog voor Louis. Hij bedacht zich niet en schoot de bal snoeihard in het doel. Joeoe-hoeoe. Op de valreep. 1 – 1. Alle spelers van Bolsward sprongen elkaar in de armen.

Gelijk na de aftrap floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd.

Het was een heel laat doelpunt maar zeker wel verdiend.

Zaterdag 7 november spelen we de negende competitiewedstrijd Thuis tegen Frisia C2.

Aanvang van deze wedstrijd is 9:00 uur.