C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 29

17 oktober 2015 11:25

Chris Marijt

Opstelling

Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft werd er gestreden en goed als  team gewerkt. In de tweede helft werden er  meer persoonlijke fouten gemaakt en direct afgestraft.

De wedstrijd van het selectie team SC Bolsward C1 moest op veld B worden gespeeld. Voor deze wedstrijd aan was het veld druk bezet door andere teams van SC Bolsward. Hierdoor gingen de leiders op zoek naar een plek om de warming-up te doen. Het werd trainingsveld 2 (T2). Van de 16 spelers konden maar 11 meedoen aan de wedstrijd om diverse redenen. Wel een beetje triest voor een selectie team. Het is niet anders.

Vanaf het begin van de eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Het spel ging op en neer. Zowel  Blauw Wit  als Bolsward hadden diverse kansen om te scoren. Er werd door Bolsward hard gewerkt. Zowel technisch als fysiek deden ze niets onder in vergelijk met de tegenstander.

In de 15 de minuut kwam de bal wat rommelig in de zestien meter van Bolsward. En door een schot die van richting werd verandert krulde de bal in het doel. 0 – 1 voor Blauw Wit.

Even een kleine domper. Maar de mannen gingen niet bij de pakken neerzitten. Ze pakten de draad goed weer op en er volgden een paar mooie aanvallen.

Zo ging in de 20 st minuut Blauw Wit in de aanval. Hun laatste man ging mee naar voren. Bolsward onderschepte de bal goed. En met een prima pass van Auke Jan kreeg Johannes de bal. Hij soleerde naar het doel en tikte de bal met enig gemak langs de keeper. 1 – 1.

Daarna had Blauw Wit nog de kans op een doelpunt. Maar de uitstekende keeper van Bolsward rammelde, in goed overleg met de paal en de lat, alle ballen er uit. Ook Bolsward stond bijna met de bal op de doellijn. Maar ging er net niet in.

Rust. Het gevoel was goed. Alle spelers wisten wat er van ze werd verlangd. Hard blijven werken en op je positie blijven. Er werd goed gedronken en de tweede helft kon beginnen.

Zoals de eerste helft eindigde begon de tweede helft. Lekker fel en goed bezig.

Scheidsrechter Chris Marijt had de wedstrijd goed in de handen. Hij liet goed doorspelen op de momenten dat het moest. En floot af als er ook echt iets aan de hand was.

Het bleef spannend tot de 45 en 47 ste minuut. Blauw Wit ging twee keer in de aanval. Het middenveld van Bolsward was niet alert en lieten hun directe tegenstanders lopen. Hier ontstond tot twee keer toe een overtal en scoorde Blauw Wit twee doelpunten. 1 – 3.

Dan sta je even met de rug tegen de muur. Toch ging Bolsward wel weer verder met de wedstrijd. Maar toch met een ander gevoel. Ze kregen nog een paar kleine kansen. Maar de echte vechtlust was er uit. Blauw Wit scoorde nog een keer in de 55 ste en de 65 ste minuut. De eindstand was dan ook 1 – 5.

Toch zijn er dit seizoen nog vele goede kansen. De positieve momenten worden meegenomen door de technische staf. Er zal hard moeten worden getraind. Maar daar hebben de heren wel zin in. De komende week is er wel herfstvakantie. Maar er wordt gewoon getraind.

Zaterdag 24 oktober is er geen wedstrijd. Een vrije voetbal zaterdag.

Zaterdag 31 oktober spelen we de achtste competitiewedstrijd uit tegen GAVC C1.

Aanvang van deze wedstrijd is 12:15 uur.