C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 29

10 oktober 2015 9:00

Tom Wiersma

Opstelling

Twee keer 35 minuten voetballen op de helft van de tegenpartij. Dat was de wedstrijd tegen Harlingen C1. Maar …. Dan moeten er nog doelpunten worden gemaakt. Dat was toch wel even een puntje van aandacht.

Direct na de aftrap liepen alle voeten op de helft van Harlingen, behalve die van de keeper van Bolsward. Dit was dan ook het beeld van de gehele wedstrijd. Aanval op aanval, op aanval, op aanval, op aanval. Schoten van afstand. Schoten van dichtbij. Poging tot  koppen na diverse voorzetten. Alles werd geprobeerd. Maar geen doelpunt.

Rust. Uiteraard was niemand tevreden. Zowel de spelers als de coaches wisten wat er fout ging. Daarom werd opnieuw het één en ander uitgelegd.

Met opgeheven hoofd en vol goeie moed begon de tweede helft.

Wederom nam Bolsward het initiatief. De aanvallen werden wel wat gevaarlijker. De kansjes werden niet benut.

Totdat in de 50 ste minuut de bal bij de nieuwe aanvoerder ( Luuk werd gewisseld en Sidon werd hierdoor aanvoerder ) voor de voeten kwam. Hij bedacht zich niet en schoot de bal, tot ieders opluchting, IN het doel. 1 – 0. Oefffff. Een hele bevalling maar hij telt wel.

Hierna moest Bolsward nog meer doordrukken.

Ook Chris deed zijn trukendoos even open. Met de rug naar twee tegenstanders, bal onder de voet door achterwaarts, omdraaien en twee man passeren. En daarna een goeie pass. Prima actie.

Toch kreeg Harlingen de kans op 1 -1. Gelukkig voor het middenveld en verdediging, want die stonden op dat moment niet al te scherp te voetballen, schoot de tegenstander de bal net naast het doel.

In de 65 ste minuut kwam de definitieve mokerslag voor Harlingen. Corner van links. De bal kwam voor het doel. En het was wederom Sidon die de bal in het doel schoot. 2 – 0.

Gejuich van het publiek. En iedereen was dolblij met het eindresultaat.