A. Stolte

Accommodatie

Onbekend

Opstelling SC Bolsward JO15-1

De kop is  er af. Het eerste punt is behaald tegen Flevo Boys C3. Maar het was geen makkelijke wedstrijd.

Het begon met een valse start.

Sjaak dacht dat de vertrek tijd om 9:00 uur was. ( was om 8:45 uur ) Foei Sjaak. Vanavond voor straf met de blote voeten op bed. En Fokke, Pa van Hidzer, zou rijden maar had met iemand geruild. Er kwam niemand. Gelukkig was er een andere ouder die naar de wedstrijd wou gaan kijken. Nu kon de rest van de spelers toch nog mee. Wel opgelost maar ... Dit gaan we volgende keer even anders regelen. Hier komt de technische staf in een mail naar de ouders op terug.

Nu de wedstrijd.

De opdrachten waren goed doorgesproken. Alle spelers wisten wat ze moesten doen. Maar na enkele minuten voetballen bleek dat Flevo Boys veel meer in de aanval was dan Bolsward.

En zo bleef het ook de gehele eerste helft. Bolsward speelde erg onrustig.

Door niet tijdig ingrijpen en te veel achteruit voetballen werd in de 15 de minuut een doelpunt gemaakt door Flevo Boys. Een schot vanaf een meter of zestien. 1 – 0.

Dit motiveerde de mannen niet echt. Een enkele uitval werd niet benut. En zo kruimelde de wedstrijd naar de rust.

Rust. Een grote kan met drinken en bekers stonden bij de kleedbox. Toen dit op was werd de eerste helft geëvalueerd. Conclusie was dat Bolsward niet zo door kon gaan. Dan verlies je de wedstrijd zeker. En dit was niet de bedoeling van vandaag. Er werden nieuwe afspraken gemaakt.

Je kon gelijk in het begin van de tweede helft zien dat de rollen waren omgedraaid. Bolsward steeds meer in de aanval en Flevo Boys in de verdediging. Er kwamen ook enkele kansen om een doelpunt te maken. Maar helaas. Dit gebeurde niet. Ook Flevo Boys probeerde het nog een aantal keren. Vooral met de corners was het gevaarlijk.

In de 62 ste minuut was er een uitval voor Bolsward. Johannes schoot hard op het doel. De keeper keerde de bal. Maar Sidon stond scherp opgesteld en knalde snoeihard maar nu langs de keeper. 1 – 1.

En nu doordrukken was het motto. Dit gebeurde niet. Maar het eerste puntje was wel binnen.