Ruime zege Sc Bolsward (za) tegen Tzummarum: 4-0

Tzummarum 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

23 januari 2016 14:45

Haarsma, G.H.

Zaterdag stond na een voetballoze periode  de wedstrijd  tegen het laag geklasseerde Tzummarum  op het programma. Vraag is hoe Bolsward ‘de winter’ is doorgekomen en of het in staat is zich in de strijd om de bovenste plaatsen te mengen. De uitwedstrijd  leverde een  0 – 3 overwinning op  maar dat ging moeizamer dan de uitslag  doet vermoeden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd stilgestaan bij het overlijden van het erelid  Henk Kuiper.  Henk Kuiper heeft zich jaren ingezet voor de c.v.v. Bolswardia en was ca. 17 jaar voorzitter. (zie voor in memoriam web-site scbolsward)

De wedstrijd begint in een gezapig tempo. Bolsward wordt balbezit gegund en Tzummarum trekt zich terug op eigen helft en probeert via countermomenten de aanval te zoeken. Na ca. 10 minuten weet Bart Gietema uit een afgemeten  voorzet van links de score te openen 1 – 0. Een score die tot aan de pauze niet meer verandert. Bolsward is weliswaar de bovenliggende partij, maar zet weinig druk en is slordig. Hierdoor komen er voor Tzummarum  een aantal kansrijke situaties en het is aan een goed ingrijpende  doelman René Nieuwenhuis te danken dat de nul gehandhaafd blijft. Ook Bolsward krijgt in het verloop van de eerste helft een handvol  mogelijkheden om de score op te voeren.

De tweede helft zien we een zelfde spelbeeld. De eerste 100- procent kans is voor Tzummarum en opnieuw is het de Bolswardgoalie die als winnaar uit de strijd komt. Na een minuut of tien wordt een overtreding in het strafgebied van Tzummarum bestraft met een penalty die door Bart Gietema wordt benut 2 – 0. Over het verdere verloop van de wedstrijd valt te vermelden dat de aan Tzummarum toegekende penalty wordt gestopt door René Nieuwenhuis (man van de wedstrijd !!) en dat de score nog oploopt tot 4 – 0. Eerst is het Eli Rosenau die uit een voorzet van Willem Jan Postma (beiden in de 2e helft ingevallen) de 3 – 0 scoort en tenslotte maakt Johan Holwerda (ook ingevallen) er vanuit een voorzet van Ferdinand Zijlstra 4 – 0 van. Zo behaalt Bolsward een verdiende zege maar tegen kwalitatief betere tegenstanders zal een tandje bij geschakeld moeten worden.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Nagele.