C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 29

12 september 2015 9:00

Chris Marijt

Opstelling

De tegenstander FVC C1 behoort tot één van de beter teams in deze competitie. En dit liet de einduitslag ook  wel zien.

Nadat de scheidrechter Chris Marijt had gefloten voor het begin van de wedstrijd begonnen beide teams optimistisch aan de wedstrijd. Maar na 5 minuten spelen bleek al snel dat Bolsward veel moest verdedigen. Toch verdedigde Bolsward sterk en alle ballen  werden gekeerd.

In de 10 de minuut moest Sidon geblesseerd uitvallen. Door een fout van een medespeler moest Sidon de bal op een ongelukkige manier keren. Helaas kon hij niet verder. Hidzer was een goede vervanger.

Pas in de 21 ste minuut kreeg Bolsward het eerste doelpunt tegen. 0 – 1. Jammer, maar persoonlijke fouten werden direct afgestraft.

Doordat Bolsward steeds in de verdediging zat, en er bijna niet uit kwam, moest ook de voorhoede regelmatig meehelpen verdedigen. Dit ging gedeeltelijk goed.

Toch werd er in de 32 ste minuut een doelpunt gemaakt door FVC. Het was de tweede goeie kans van FVC maar die ging er wel in. 0 – 2.

Twee minuten later wederom een tegenvaller voor Bolsward. Melvin moest door een fout van een medespeler de bal op een ongelukkige manier keren. ( hé, waar heb dat eerder gelezen ) Zijn enkel deed was erg pijnlijk. Maar omdat we tegen de rust aan zaten ging hij de laatste minuut toch door.

Nadat het spel weer begon schopte FVC de bal op het doel. Doelpunt. 0 – 3.

Gelijk daarna was het rust.

Rust. Melvin kon beslist niet verder. Hylke kwam er in. Zo ook werden Louis en Simme gewisseld voor Chris en Lars. De lullige tegendoelpunten moesten worden vergeten. Er moest worden geknokt voor elke meter.

Start tweede helft. Binnen 1 minuut werd er tegen gescoord. 0 – 4.

Dit was beslist niet motiverend voor het vervolg van de wedstrijd. Er werden nog wel enkele kansen gecreëerd door Bolsward. Maar die werden niet benut.

In de 45 ste, 51 ste en 56 ste minuut maakte FVC de doelpunten. 0 – 7. Veel persoonlijke fouten waar de komende weken heel hard aan gewerkt moet worden.

Dat we geen goeie start hebben gemaakt aan deze competitie wil niet zeggen dat Bolsward kansloos is. Er zit nog veel positieve rek in dit team. Met elkaar en voor elkaar wordt het motto van dit TEAM.

Zaterdag 19 september spelen we de derde competitiewedstrijd uit tegen Balk C1. Aanvang van deze wedstrijd is 10:30 uur.

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. van de reguliere competitie.