SJO Warga WWS E1 - SC Bolsward E2: struikelpartij voor SCB E2.

3 - 0

SC Bolsward JO11-2

E-pupillen, E2, Groep 2 050

5 september 2015 10:15

De derde wedstrijd in de beker stond op het programma en de tegenstanders waren de Wit-Groenen van Warga / WWS E1. Op papier een tegenstander die min of meer gelijkwaardig was aan SCB E2 dus een mooie graadmeter! SCB begon helaas weinig fanatiek aan de wedstrijd waardoor Warga het wedstrijdbeeld bepaalde. SCB was continu zoekende naar hoe te moeten voetballen en ging wederom veel lopen met de bal. Warga kon hierdoor veel duels winnen en druk op SCB houden en op een gegeven moment moest de uitstekend keepende Nick een doelpuntje prijsgeven: 1-0. SCB kon weinig terugdoen en had het gewoon lastig. Gauw op naar de ranja jongens! De 2e helft had SCB voor de wind en dan zou je zeggen dat het wat makkelijker gaat en zowaar kwam er na de eerste mooie SCB aanval van de wedstrijd gelijk een kans voor Aldert die keihard op de kruising schoot. Op inderdaad, net niet erin. Het leek er even op dat de wedstrijd zou kantelen, zeker na ook nog een mooie vrije trap van afstand van Thimo. Helaas kon de keeper net voldoende pareren en gaf geen rebound weg. Daarmee is de wedstrijd eigenlijk ook in kaart gebracht: een fanatiek Warga dat duels won en een SCB dat het ‘net niet’ gevoel had waardoor het geen vuist kon maken. Desondanks liepen de verdedigers Roger, Tim en Sander zich het schompus om niet te veel goals tegen te krijgen, keepte Nick volgens mij tot nu toe de wedstrijd van zijn leven, deden Remco en Thimo wat ze konden op het midveld en probeerden Aldert en Milan er ook nog wat van te maken met acties. Hee missen we een speler? Verdorie, Juno had een blessure en kon helaas niet voetballen maar was er wel bij op krukken om zijn team te steunen. Dat Warga nog twee keer scoorde (3-0 eindstand) is voor de statistieken en was gewoon terecht. Tja waar komt het dan op neer in dit verhaal….. Eigenlijk heeft SCB twee mindere helften gespeeld waar ze in de andere wedstrijden één mindere en één goede helft speelden. En nu even opletten jongens want wat gaat er goed in de goeie helften? Zelf vrijlopen, de bal-aannames en het vlot overspelen waardoor veel kansen komen. Wat gaat er minder en de mindere helften: vooral de klassiekers zoals lopen met de bal, niet goed zelf vrijlopen en op je eigen positie blijven spelen. Het geeft allemaal niks want verliezen is niet erg, maar voetbal de volgende keer lekker weer één goeie (liefst twee natuurlijk) en één mindere helft en dan komen er vanzelf weer kansen en doelpunten, dat weet ik zeker. Op naar de eerste competitiewedstrijd!!

Spelers: Nick Visser, Aldert Heddema, Thimo Koster, Remco Schram, Milan de Bakker, Tim Bierma, Roger van der Werf, Juno de Vries, Sander Calsbeek.