47'

E-pupillen, E2, Groep 2 050

29 augustus 2015 9:00

Wilco de Bakker

Alweer de tweede pot in dit prille seizoen en de Liwwarders van Blauw Wit ’34 kwamen op bezoek in een goed bezet stadion ‘Het Bolwerk’. Na de winst in de vorige wedstrijd ontvingen de mannen van SCB E2 de tegenstander met vertrouwen…. Of toch niet? Het begin van de wedstrijd was wat zenuwachtig en het rondgaan van de bal ging moeizaam, eigenlijk net als de vorige wedstrijd. Op een gegeven moment kwam er uit het niets een mooie aanval (heee, ook al net als in de vorige wedstrijd) via Aldert en Thimo naar Remco die de bal net niet lekker raakte bij het schot op doel. Door deze actie kwam het voetbal wel op gang en belandde de bal na een aanval via de snelle Roger en Remco bij Aldert die het net wist te vinden: 1-0. Het vertrouwen was nu helemaal aanwezig bij SCB en het was wederom Aldert die na alweer een mooie aanval scoorde: 2-0. SCB hield de druk op de ketel en Roger was scherp bij een rebound uit een corner en schoot de bal binnen: 3-0. Niet lang daarna alweer een mooie aanval en waar Remco eerder de bal niet lekker raakte knalde hij deze keer wel raak: 4-0. Vlak voor rust keerde de keeper nog een afstandsschot van Thimo maar schoot Aldert daarna van afstand wel raak: 5-0 en rust. Na de ranja zou je verwachten dat SCB lekker door zou gaan met combinatievoetbal waaruit toch zo’n beetje alle goals ontstaan, maar helaas. Alweer net als in de vorige wedstrijd was de 2e helft heel anders dan de eerste en liet SCB de tegenstander weer in het spel komen. Er werd dan ook 2 keer door Blauw Wit gescoord. Toch stonden de hardwerkende verdedigers Juno, Sander en Tim heus niet slecht te spelen en stond Nick wederom prima te keepen, maar te gemakkelijk balverlies op het midveld geeft een tegenstander altijd kansen. Toch kon SCB in de slotfase nog een mooie counter plaatsen waaruit Milan kon scoren: 6-2 en eindstand. Pfoe, wat moet je hier van zeggen? Prima resultaat natuurlijk, maar wel twee keer een wedstrijd met twee gezichten: een eerste helft met vertrouwen en de goals en een tweede helft waarbij het team weer gaat lopen met de bal en niet snel genoeg overspeelt en het vertrouwen kwijtraakt. Jongens, laat ook de 2e helft de bal gewoon rondgaan dan hebben jullie zeker kans om van Warga te winnen en door te gaan in de beker! Zet hem op!

Spelers: Nick Visser, Aldert Heddema, Thimo Koster, Remco Schram, Milan de Bakker, Tim Bierma, Roger van der Werf, Juno de Vries, Sander Calsbeek.