... (e.d.)
42'

E-pupillen, E2, Groep 2 050

22 augustus 2015 9:30

De eerste wedstrijd van het seizoen stond voor SCB E2 in het teken van nieuwe dingen zoals nieuwe club voor de oud-RESsers of nieuwe teamgenoten van spelers die al bij SCB speelden en nieuwe spelers voor de leiders. Geen probleem natuurlijk want iedereen had er zin in! Na wat trainingswedstrijdjes tegen SCB E1 en SCB E3 leek het erop dat het team nog gesmeed moest worden om de verschillende types voetballers wat bij elkaar te krijgen en ook in de eerste 10 minuten van de wedstrijd tegen Sparta ’59 leek dat zo. SCB liet de bal wat te langzaam rondgaan en gaf zo de tegenstander de kans om lekker werkvoetbal te spelen. Hmm… niet iets waar SCB zich goed bij voelt. Maar opeens was het er! Een flitsende tika-taka aanval waarbij Thimo met een mooie pass Milan vrijspeelde die scoorde met een hard schot: 0-1. Plots had SCB voetballend de geest en had Roger een mooie pass op Aldert die met een schitterende goal scoorde: 0-2. Hierna herpakte Sparta zich wat en ging het spel wat op en neer. SCB stond niet toe dat Sparta heel sterk terug kon komen in de wedstrijd en produceerde plotseling weer een prachtige aanval via Aldert-Thimo-Milan richting Remco die ook wist te scoren: 0-3 en ruststand. Na rust was SCB helaas even vergeten dat het vlot rondspelen van de bal wel door moest gaan. Dit gebeurde te weinig en Sparta begon dan ook wat aan te dringen. De hardwerkende verdedigers Tim, Juno en Roger kregen het daardoor wat moeilijker maar hielden best goed stand. Toch moest keeper Nick aan de bak met reddingen en ook nog een penalty tegen. Deze ging er helaas in nadat hij hem eerst prima had gestopt: 1-3. Gelukkig was SCB niet onder de indruk en maakte Aldert met een pegel de 1-4. In de laatste minuten kreeg Sparta nog een strafschop maar deze keer stopte Nick de inzet volledig. Toch kon Sparta in de allerlaatste seconde nog scoren uit een vrije trap waarbij uit de kluts helaas een eigen doelpunt kwam: 2-4 en eindstand. Niet geheel verwacht maar een prima resultaat voor dit nieuwe team. Op naar de volgende wedstrijd zaterdag thuis tegen Blauw-Wit ’34 uit Leeuwarden. Maar eeeh…wel vlot blijven overspelen boys, dan kom je vaak genoeg voor de goal om de aktie te maken!

Spelers: Nick Visser, Aldert Heddema, Thimo Koster, Remco Schram, Milan de Bakker, Tim Bierma, Roger van der Werf, Juno de Vries. Helaas was Sander Calsbeek verhinderd.