C-junioren, C1, Groep 1 13

29 augustus 2015 9:00

Chris Marijt

Opstelling

De tweede bekerwedstrijd was tegen Workum C1. Een aantal spelers van Bolsward en Workum kenen elkaar van school. Geeft toch altijd iets extra’s.

Om negen uur stonden spelers en scheidsrechter klaar om te beginnen. De afgelopen twee wedstrijden begon Bolsward met heel snel een doelpunt te maken. Vandaag was dat anders. Erg slordig en totaal overbodig werden in de eerste 16 minuten 3 doelpunten weggegeven. Wat precies de reden was? Daar gaat de technische staf de komende weken aan werken. Maar het stond wel 0 – 3.

Het team van Bolsward werd op enkele plekken omgezet. En dit had als resultaat dat het beter ging lopen. Meer rust en zelfvertrouwen. Er werd beter samengespeeld. Zowel op het middenveld als achterin. Hierdoor werd Workum naar achteren geduwd en kreeg Bolsward de betere kansen.

In de 22 ste minuut kregen we de tweede vrijetrap, in korte tijd, op zo’n 30 meter rechts van het doel. Melvin nam een aanloop en schoot de bal feilloos over de keeper, maar onder de lat, het doel in. 1 – 3.

Bolsward bleef de laatste 10 minuten van de eerste helft wel aandringen maar kwam niet verder dan het strafschopgebied.

Rust. In een andere kleedbox de bespreking houden. Een plastic bekertje met koud drinken. Spelen met datzelfde bekertje tijdens de bespreking. Toch maar in de afvalbak met dat bekertje. Vier spelerswisselingen. Goed gemotiveerd het veld op.

En zoals was afgesproken gingen we goed van start. Lekker fel op de bal. Strijden voor elke meter. En georganiseerd blijven voetbal. Workum werd behoorlijk onder druk gezet.

Zo kreeg Bolsward in de 55 ste minuut een verdient doelpunt. Aanval over rechts die uiteindelijk terecht kwam bij Luuk. Hij soleerde en ging goed door op de bal. Verloor deze bijna. Maar met een uiterste krachtpoging tikte hij de bal langs de keeper. 2 -  3.

Bolsward bleef het betere van het spel houden maar scoorde niet meer. De goed leidende scheidsrechter Chris Marijt floot precies na 35 minuten spelen af voor het einde van de wedstrijd.

Helaas verloren maar wel veel geleerd.

Woensdag 2 september spelen we de derde bekerwedstrijd thuis tegen Balk C1. Aanvang van deze wedstrijd is 19:00 uur.

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. in de bekercompetitie.