F. Hoekstra

Accommodatie

Onbekend

Opstelling SC Bolsward JO15-1

De tegenstander van Bolsward was ST SJO RVC/Langweer C1. Aan de naam te zien een fusie club. Allemaal heel vroeg uit de veren. Om 7:45 uur verzamelen bij het Bolwerk. En op naar Idskenhuizen.

Idskenhuizen?? Ja,….. Idskenhuizen. Makkie!! Wie weet nou niet waar Idskenhuizen ligt. Altijd al naar toe gewild. Vandaag de eerste keer naar Idskenhuizen! Het is maar goed dat er hulpmiddelen zijn om ons hier naar toe te begeleiden.

Aangekomen. Omgekleed. Warmgelopen. Dat alles in 15 minuten. En voetballen maar.

De bekerwedstrijden moeten worden gezien als veredelde oefenwedstrijden. Dus de beginopstelling was weer een beetje aangepast vergeleken met de voorgaande wedstrijd.

En … binnen 1 minuut al op een 0 – 1 voorsprong. Luuk tikte de bal keurig langs de keeper.

Toen begon het echte voetballen. De bal ging veel heen en weer. De teams waren redelijk aan elkaar gewaagd. Bij de tegenpartij stond één hele grote speler in het veld die ook aardig kon ballen. Bolsward was niet slim genoeg om deze speler tegen te houden. Hij ging er twee keer doorheen. Één keer gaf hij een tikkie naar zijn medespeler, 13 de minuut, en één keer scoorde hij zelf, 17 de minuut. 2 – 1 dus.

We stonden net weer klaar toen door een afstandsschot de keeper van Bolsward werd verrast met een afstandsschot. Bal ketste op de rechterpaal, achter de keeper langs naar de linker paal en toen het doel in. 3 – 1 in de 19 de minuut. Drie doelpunten tegen in 6 minuten. Das niet goed niet.

Toch werd daarna de draad weer opgepakt. Vooruit spelen op de helft van de tegenpartij. En dat lukte. Vlak voor rust, 26 ste minuut, resulteerde dit in een doelpunt van Hidzer. 3 – 2.

Rust. Stil in de kleedbox. Goed luisteren naar de leiding. Afspraken maken. Wissels ingezet. Koppies allemaal weer omhoog en positief het veld in.

Er werd inderdaad iets feller gestreden om de bal. En Bolsward speelde weer met de punt in de aanval. Hierdoor werd er een strafschop gecreëerd in de 49 ste minuut. Melvin nam een aanloop en schoot de bal snoeihard langs de keeper. 3 – 3.

Daarna verslapte het weer wat. En de aanpak van de grote speler, waar ik in de eerste helft aan refereerde, ging niet goed. In een solo kwam hij alleen voor de keeper en tipte de bal in de 52 ste minuut in het doel. 4 – 3.

Vijf minuten later was het weer raak. Een speler van Langweer wou tegen de bal aanschieten. Raakte de bal totaal verkeerd. Iedereen stond toe te kijken hoe de bal heel langzaam over alles en iedereen heen het doel in krulde. 5 – 3.

Daarna ging het wat heen en weer. Dan weer Bolsward met een kans en dan weer Langweer. Toch ontglipte die grote speler nog één keer. Gaf de bal keurig af en in de 65 ste minuut kreeg Bolsward nog een doelpunt tegen 6 – 3.

In de laatste vijf minuten gebeurde er iets wat nog nooit was voorgekomen. Om precies te zijn was het de 67 ste minuut. Een gedenkwaardige gebeurtenis. ( kleine introductie: Tijdens de eerste training werd gevraagd op welke positie een ieder had gevoetbald. Johannes zei zonder blikken of blozen – ‘in de spits’. Toen werd gevraagd hoeveel doelpunten heb je al gemaakt antwoorden hij ‘nog nooit’. ) Simme zag dat Johannes vrijstond. Hij schoot de bal richting Johannes. Hoe hij de bal meenam was een raadsel maar het lukte. Johannes stond alleen voor de keeper. Je zag hem nadenken. Zou het nu dan toch gebeuren? Ja, ja,ja, …. Daar rolde de bal heel langzaam over de doellijn. De spelers in het veld en op de bank werden gek. Juichen, springen klappen. En dat met een 6 -4 achterstand. De leiders en spelers van de tegenpartij keken ons aan van “wat is dit”. Na een korte uitleg snapte men de situatie.

Even daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Zaterdag 29 augustus spelen we de tweede bekerwedstrijd thuis tegen Workum C1. Aanvang van deze wedstrijd is 09:00 uur.

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. in de bekercompetitie.