SC Bolsward 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

4 april 2015 15:00

Obbink, S.

Zaterdag speelde Sc Bolsward de cruciale wedstrijd tegen Sc Bant medekandidaat voor de laatste plaatsen in 3A. Na een meer spannend dan fraai  duel stond Bolsward na 90 minuten met lege handen en mag er nu wel een wonder gebeuren wil Sc Bolsward ZA aan degradatie ontkomen.

Met  de straffe wind tegen start  Bolsward weinig overtuigend; Bant is feller en is aanvankelijk het team dat het spel maakt. Dat Bant in de eerste minuten de kans om te scoren laat liggen is een geluk. Halverwege de 1e helft  krijgt Bolsward wat meer grip op het spel  en heeft Bant verdedigend overtredingen nodig om overeind te blijven. De toegekende vrije trappen (door Bart Gietema en Ferdiand Zijlstra) hadden een beter lot verdiend, maar een prima ingrijpende Bant-goalie is hierbij de sta in de weg!  Na ongeveer een half uur spelen valt het eerste doelpunt voor Bant. Een aanval over links die op de achterlijn lijkt dood te lopen wordt toch nog voor het doel gebracht en door een Bant-aanvaller in doel getikt 1 – 0.  Een stand waarin tot aan de pauze geen verandering meer komt.

Na de thee trekt Bolsward (nu met de wind mee) het spel naar zich toe en speelt de wedstrijd zich met name af op de helft van Bant. Het wachten is op de gelijkmaker , maar onnauwkeurigheid in de passing maakt dat zich vooralsnog geen doelrijpe kansen voordoen. Uit één van de spaarzame tegenaanvallen van Bant valt na ca. een uur spelen de 2- 0. De ruimte achter de verdediging wordt Bolsward fataal als een aanvaller van Bant over rechts (in buitenspelpositie !!) een vrijstaande medespeler weet te bereiken en de Bolsward-goalie geen enkele kans biedt. Bolsward  blijft de  aanval  zoeken en na een aantal mogelijkheden is het in de 65e minuut raak als Thys Strikwerda na goed doorzetten van dichtbij weet te scoren 2 – 1. Bolsward zet opnieuw aan en Bant heeft de grootste moeite ‘het droog‘ te houden.  In de 73e minuut is het Alexander Wiersma die met een afstandsschot (van buiten strafschopgebied)  de Bant-goalie het nakijken geeft  2 – 2.  Bant lijkt nu rijp voor de sloop en Bolsward speelt logischer wijs voor de winst,  denkt alleen nog aan aanvallen en verliest de verdedigende taken uit het oog. Bant weet hiervan te profiteren en scoort in de 80e en 85e de  3 - 2 en 4 - 2.

Met nog slechts 5 minuten op de klok is het pleit beslecht en doet het (overigens schitterende) doelpunt
4 – 3 dat  Alexander Wiersma in de extra tijd maakt er niet meer toe. Bolsward kan de wonden likken na een onnodige en daarmee dubbel zure nederlaag. De wonderen zijn de wereld nog niet uit maar degradatie lijkt nu onontkoombaar.