Sc Bolsward (za) geeft overwinning aan thuisclub QVC cadeau: 6-3

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

14 februari 2015 14:30

Leur, R. van de

Na een voetballoze periode stond voor zaterdag 14 februari  j.l.  de uitwedstrijd tegen QVC op het programma.  Voor Bolsward  wordt het tijd weer eens punten te pakken om aan degradatie te ontkomen.

De wedstrijd begint echter weinig hoopgevend; QVC zet meteen  druk en is heer en meester. Bolsward wordt in deze fase weggespeeld met  aanvallen “ als een warm mes door de boter”.  Dat het tot de 10
e minuut duurt alvorens Tjerk v.d. Pol, na mistasten van de verdediging van Bolsward, de  1 – 0 op het scorebord mag een wonder heten. Na een minuut of twintig krijgt Bolsward iets meer grip op het spel en kan zelfs de gelijkmaker scoren. Bart Gietema weet uit een door Willem Jan Postma genomen vrije trap te doelpunten 1 – 1. De vreugde is van korte duur want 3 minuten later rondt Wieger Zwaan een perfecte counter  af  2 – 1. Tot aan de rust zijn de teams weliswaar meer aan elkaar gewaagd, maar in de 40e minuut kan Zwaan profiteren van geklungel in de verdediging  3 – 1.

Na de thee trekt Bolsward het initiatief meteen naar zich toe en dwingt QVC terug. Het inbrengen van Alexander Wiersma en een omzetting in de verdedigende linie brengt meer voetballend vermogen. In de 47e minuut weet Redmar Strikwerda vanaf rand strafschopgebied met droge knal te scoren 3 - 2.  Bolsward blijft de bovenliggende partij en speelt voornamelijk op de helft van de tegenstander; het wachten is op de op dat moment verdiende gelijkmaker. Maar hoe anders  kan het lopen; QVC blijft met hun sporadisch uitgevoerde counters levensgevaarlijk. Als QVC in de 63e en  67e minuut de score tot 5 – 2 ombuigt is de wedstrijd in feite gespeeld.  Eerst is Zwaan die van dichtbij geen strobreed in de weggelegd wordt en vervolgens Richard Schram die met een vrije  van ca. 25 meter  de deze middag zwak optredende Bolsward-goalie weet te passeren.  Bolsward blijft de resterende speeltijd nog wel aandringen maar het geloof in een goed resultaat is dan wel vervlogen. Dat beide teams nog een keer scoren en de eindstand daarmee op 6 – 3 komt is slechts voor de volledigheid van informatie van belang.

Een wedstrijd om snel te vergeten,  maar zoveel cadeautjes geven aan je tegenstander past misschien  in de Valentijns sfeer maar zeker niet bij competitievoetbal.

Volgende week 21 febuari a.s. wacht de thuiswedstrijd tegen Mulier !