55'

D-pupillen zaterdag, D1, 1e klasse 06

13 mei 2015 19:00

Opstelling SC Bolsward JO13-1

Omdat er feest in St. Annaparochie was werd de wedstrijd naar voren verschoven van zaterdag naar woensdag. Geen training maar een wedstrijd. Vele ouders waren meegereisd om deze laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2014 -2015 te bekijken.

Na een korte warming-up begon de wedstrijd om 19:00 uur.

Bolsward ging gelijk in de aanval en drukte daarom de tegenstander op eigen helft. Er ontstonden dan ook enkele scoringskansen. Maar helaas werden die niet benut. Beter gezegd; ‘Er had rustig één of twee in het mandje mogen liggen’. Hierdoor kreeg St. Annaparochie een beetje hoop en kregen zelfs mogelijkheden tot aanvallen.

In de 20 ste minuut kreeg SC Bolsward D1 een vrije bal op zo’n 25 meter van het doel. Thomas kreeg de opdracht van de trainer om de vrije bal te nemen. Hij legde de bal neer en nam een aanloop. Met een goed gericht schot schoot hij de bal feilloos over de keeper het doel in. 0 – 1.

Nu moest Bolsward doorzetten. Er werd veel op het middenveld uitgevochten om de bal naar voren te krijgen. Ook St. Annaparochie bleef doordrukken. Ze kregen enkele corners. Maar geen succes.

In de 24 ste minuut verloor Bolsward de bal op het middenveld. St. Annaparochie bouwde de aanval op over rechts. Er volgde een voorzet. En met een hele mooie omhaal werd de keeper van Bolsward gepasseerd. 1 – 1.

En zo gingen we ook de rust in.

Door het laatste doelpunt voelde St. Annaparochie zich gesterkt. En begonnen dan ook beter aan de tweede helft. Bolsward was niet fel genoeg. Toch kregen ze voldoende kansen om ook nu weer doelpunten te maken. Maar zoals het hele seizoen al is gebleken, is doelpunten maken heel erg moeilijk. In de tweede helft ging het heel veel heen en weer. Dan weer St. Annaparochie en dan weer Bolsward. Een gelijkspel leek het op uit te draaien.

Maar in de 55 ste minuut kreeg de spits van St. Annaparochie de bal. Hij speelde zichzelf heel mooi vrij met enkele schijnbewegingen. Hierdoor kreeg hij de ruimte om te schieten. Met zijn linker poot schoot hij de bal in de rechter hoek. De keeper van Bolsward had het nakijken. 2 – 1.

Helaas voor Bolsward werden de kansen daarna niet meer benut. Eindstand van de laatste competitiewedstrijd is 2 tegen 1.

Klik  HIER  voor de eindstand e.d. in de reguliere competitie.

Dit was het dan voor het seizoen 2014 – 2015.