O. Al Alawi

Opstelling

Vroeg uit de veren. Mooi weer. Op kunstgras spelen. Bijna alle spelers fit. Veel ouders te kijken.

Allemaal ingrediënten om een mooie pot voetbal te laten zien.

Na een niet al te enthousiaste warming-up begon de wedstrijd precies om 9:00 uur.

In de eerste helft speelden de Bolswarders van de laaghangende zon af. SC Berlikum D1 ging gelijk druk zetten en was steeds in de aanval. Bolsward had veel balverlies op het middenveld. Hierdoor kwam de achterhoede onder grote druk te staan. Het lukte wel om de bal weg te werken. Maar kwam daarna net zo hard weer terug.

In de dertiende minuut had Berlikum weer een aanval opgezet. Maar deze keer onderschepte Bolsward de bal en ging gelijk omschakelen. De bal werd over rechts gespeeld en kwam uiteindelijk via een voorzet van Simon bij Thomas terecht. Hij bedacht zich niet. En met een gerichte trap schoot Thomas de bal langs de keeper. 1 – 0.

Een opsteker zou je denken. Nu maar beginnen met beter te voetballen. Balbezit houden en goed overtikken. Helaas was dat niet zo. Berlikum begon gelijk weer met aanval op aanval. En dit resulteerde in de zeventiende en de negentiende minuut in twee doelpunten. De eerste was een schot en de tweede was een soloactie. 1 – 2.

Hierna ging het tot aan de rust redelijk gelijk op en neer.

In de tweede helft van de wedstrijd begon Bolsward iets sterker te spelen. De spelers hadden enkele taken meegekregen tijdens de rust. En deze werden beter uitgevoerd dan in de eerste helft.

In de vierendertigste minuut kreeg Bolsward een aanval door het midden. De bal kwam in een kluts bij Gijs. Hij schoot met een boog de bal naar voren waar Thomas stond. Hij zag dat de keeper ver uit zijn doel was. En lepelde de bal over hem heen met een hele mooie lob. Doelpunt nummer twee voor Thomas en het team. 2 – 2.

SC Berlikum D1 moest nu komen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Aldus dit was de bedoeling van de leiding van hen. Maar door steeds goed positie te houden kwamen ze er bijna niet door. Enkele corners werden goed weggewerkt. En een paar aanvallen waarbij ongevaarlijk schoten vanaf de tweede linie naast ging.

In de laatste vijf minuten was het Bolsward die constant in de aanval was. Er werden diverse corners gecreëerd maar niet benut. Ook enkele schietkansen die net naast of over gingen.

Het was de uitstekend leidende scheidsrechter Alawi die een einde maakte aan de wedstrijd. Na zestig minuten was de eindstand 2 tegen 2.

SC Bolsward D1 blijft hierdoor op de zesde plek staan.

Volgend weekeind hoeft SC Bolsward D1 niet te voetballen. Uiteraard wordt er op de maandag en de woensdag wel gewoon getraind.

Zaterdag 16 mei spelen we de twintigste en tevens laatste competitiewedstrijd uit tegen St. Annaparochie D1. Aanvang van deze wedstrijd is 12:45 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/)

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.