25 april 2015 10:30

Opstelling SC Bolsward JO13-1

Deze zaterdag moest er worden gevoetbald in en tegen Franeker. Het was wat druilerig weer. “Zo nu en dan een buitje” had Piet gezegd. Het publiek kon droog op de tribune en de trainer coach stond droog in de dug-out. Gelukkig stopte het snel met regenen.

De spelers stonden op scherp. Ze wisten goed wat er van hen werd verlangd.

De eerste 10 minuten werd er agressief, maar niet gemeen, gespeeld. SC Bolsward D1 was in deze fase van de wedstrijd beslist niet de onderliggende partij. Er kwamen zelf kansen om te scoren. Enkele schoten gingen richting de keeper van SC Franeker D1. Aanvallen werden net niet afgemaakt.

Daarna begon Franeker toch beter in het spel te komen. De druk lag vooral op het middenveld. Veel aanvallen gingen over links. Zo nu en dan kwamen ze er langs. Maar dan werd de kans niet afgemaakt.

Het was voor de toeschouwer eigenlijk wel een spannend potje voetbal. Zou Franeker een doelpunt kunnen maken? Zou Bolsward met een uitval toch kunnen scoren? Er werd gestreden voor elke meter.

Het was bijna rust toen de bal op een slordige manier werd verloren in de achterhoede van Bolsward. Franeker pakte de bal en met een afstandsschot vloog de bal tegen de vingertoppen van de keeper. Maar rolde er net over heen het doel in. 1 – 0.

Twee minuten later floot de scheidsrechter af voor de rust.

Tijdens de rust werden er nogmaals goede afspraken gemaakt. De spelers kwamen zelf met motiverende worden naar elkaar toe. Met een positieve instelling moest er worden begonnen aan de tweede helft.

Zoals was afgesproken pakte Bolsward het ook goed op. Scherp in de duels en proberen met een uitval de bal naar voren te brengen. De gehele tweede helft rommelde heen en weer op het middenveld. Bolsward stond hoog op eigen helft en zakte niet terug. Franeker was wel beter maar kreeg geen uitgespeelde kansen. Zo zie je dat je met hard werken de koploper het heel erg moeilijk kan maken. Veel strijd. Maar het bleef bij 1 – 0.

Jammer van die ene misser in de eerste helft. Voor het harde werken en het collectief hadden de spelers van SC Bolsward D1 best een puntje verdiend.

Zaterdag 2 mei spelen we de negentiende competitiewedstrijd thuis SC Berlikum D1. Aanvang van deze wedstrijd is 09:00 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/)

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.