MKV'29 D1

D-pupillen zaterdag, D1, 1e klasse 06

18 april 2015 9:00

Opstelling

Vroeg uit de veren. Mooi weer. Allemaal fit. En een tegenstander die in theorie minder is.

Allemaal ingrediënten om een mooie en goeie pot neer te zetten.

Met veel publiek langs de kant begon de wedstrijd met enorm enthousiasme van de spelers.

Bolsward speelde de eerste 5 minuten regelmatig op de helft van de tegenpartij. Er was geen vuiltje aan de lucht. Deze wedstrijd konden de heren van SC Bolsward D1 wel winnend afsluiten.

Maar geleidelijk veranderde het wedstrijdverloop. Enkele afstandschoten gingen te ver naast. MKV’29 D1 deelde steeds meer speldenprikken uit. Niet super gevaarlijk maar toch. Het zelfvertrouwen zakte wat weg en de bal werd niet goed rond gespeeld. Dit was dan ook het beeld van de eerste helft.

Bij aanvang van de tweede helft verliep het zoals we hadden gehoopt. Wat er was besproken in de rust werd goed opgepakt. Meer rond spelen en de bal het werk laten doen.

In de 33 ste minuut werd de bal van links op het midden naar achteren gespeeld. Er werd in één beweging naar rechts doorgespeeld. Heel soepel ging de bal naar voren. En na een voorzet tikte Auke Jan de bal heel simpel langs de keeper. 1 – 0.

De druk was van de ketel, zou je denken. Maar niets was minder waar. Na 10 minuten in de tweede helft verzeilden we weer in het oude patroon van de eerste helft. De Bolswarders kregen nog wel enkele scoringskansen. En die hadden er rustig in gemogen. Maar doelpunten maken is niet het sterkste punt. De keeper van SC Bolsward D1 had nog enkele goede reddingen en hield de nul op het scorebord. De eindstand bleef dan ook 1 – 0.

Wel 3 punten maar het ging wel heel erg moeilijk deze ochtend.

Zaterdag 25 april spelen we de achtiende competitiewedstrijd uit tegen SC Franeker D1. Aanvang van deze wedstrijd is 10:30 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/)

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Klik  HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.