Onbekend

Opstelling SC Bolsward JO13-1

‘Zonder geluk vaart niemand wel’, aldus een passend gezegde bij deze wedstrijd.

Maar direct daar achteraan: ‘Geluk dwing je af.’

Alle ouders die volgens het rijschema de spelers moesten rijden waren mooi op tijd. Daarbij was het ook wel belangrijk dat alle spelers er waren. En dat was dan ook het geval. Op naar de vrienden van Makkum. Veel klasgenoten moesten deze ochtend tegen elkaar voetballen. Uiteraard was er op school al gespeculeerd hoe de wedstrijd zou gaan verlopen. In de bekercompetitie had Makkum gewonnen. En de eerste competitie wedstrijd won Makkum wederom. Er was bij het team van SC Bolsward D1 alles aan gelegen om de 3 puntjes mee te nemen naar Bolsward. Ook gezien de twee nederlagen van de afgelopen weken.

Thomas kon niet meespelen. Hij heeft nog steeds te veel last van zijn enkel. Zie verslag tegen Dronrijp/foarut. Hij zal dan ook de komende weken uit de roulatie zijn. Thomas kon niet mee spelen maar hij was er in de dug-out wel bij.

Auke Jan had afgelopen maandag nog last van zijn knie en kon daarom niet trainen op maandag. En een training missen bij SC Bolsward D1 betekend starten als wisselspeler.

Hierdoor hebben we met verschillende posities weer moeten ruilen. Wat voor deze leeftijd geen problemen oplevert. Vele spelers kunnen laten zien wat ze waard zijn voor het team.

Uiteraard hebben de leiders alle plussen en minnen moeten doornemen. Maar zijn er toch uit gekomen.

De wedstrijd begon niet goed voor Bolsward. Een schot van afstand op het doel van Bolsward. Keeper laat de bal tussen de benen door gaan. De verdediger deed er nog alles aan om de bal te keren maar helaas. Vier minuten gevoetbald en met 1 – 0 achter staan.

Dan zou je denken van ‘Nee toch. Niet weer’. Maar niets was minder waar. De koppies gingen niet naar beneden. Het spel ging heel erg op en neer. Waarbij gezegd moet worden dat Makkum de betere kansen had. Zelfs opgelegde kansen die gelukkig niet werden verzilverd.

In de 19 de minuut ging Bolsward weer opbouwen via het middenveld in de aanval. De bal kwam op ongeveer 25 meter voor het doel van Makkum. Vele spelers van Makkum, inclusief de keeper, kwamen naar de bal toesnellen. Maar met goed doorzetten en grote passen kreeg Simon de bal op de punt van zijn schoen. En tergend langzaam rolde de bal richting het doel. Ja, ja, ja,… hij rolde er in.

1 – 1.

Wederom kreeg hierna Makkum de betere kansen. Maar door positief te blijven voetballen bleef het tot aan de rust 1 – 1.

Na de rust kwam Bolsward veel beter uit de startblokken. Met goed samenspelen en heel veel inzet kreeg Bolsward enkele kansen. Dit gaf vertrouwen. De spelers begonnen in zichzelf te geloven. Ook de meegekomen supporters motiveerden het team. Er werd flink toegejuicht.

Uiteraard moest er goed worden opgepast dat de kansen van Makkum werden geblokkeerd. Want Makkum bleef ook goed spelen.

In de 45 ste minuut stormde de zoveelste aanval richting het doel van Makkum. Sander kreeg uiteindelijk de bal nabij de zestien meter op zijn pantoffel. En schoot langs alles heen en in het doel. 1 – 2.

Daarna was het nog heel spannend. Makkum kreeg zijn kansen. Maar ook Bolsward had de voorsprong kunnen uitbouwen. Het bleef bij 1 – 2.

Heel veel ouders van de spelers van SC Bolsward D1 hebben een hele spannende maar vooral motiverende wedstrijd gezien.

Zaterdag 11 april is er geen voetbalwedstrijd voor SC Bolsward D1.

Zaterdag 18 april spelen we de zeventiende competitiewedstrijd thuis tegen MKV’29 D1. Aanvang van deze wedstrijd is 09:00 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/)

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Ook kunt u berichten sturen naar Twitter #BolswardD1.