Leeuwarder Zwaluwen D1

D-pupillen zaterdag, D1, 1e klasse 06

7 maart 2015 9:00

Opstelling

Ondanks de winterstop heeft D1 gewoon door getraind en na 2  goeie oefenwedstrijden tegen het Sneker LSC kon er zaterdag 7 maart eindelijk weer eens afgetrapt worden voor het eggie. Tegenstanders waren de uit Leeuwarden afkomstige Leeuwarder Zwaluwen D1.

De gehele week werden we bestookt met mails van de trainer en leider van opstellingen tot aanwezigheidstijd.  Hieruit kon worden opgemaakt dat Dennis en Jan  ook naar de eerste aftrap hadden uitgekeken.

Na een professionele warming – Up kregen de spelers van D1 de laatste instructies mee en kon SC Bolsward aftrappen.  Bolsward ging direct over tot de aanval. Het zou een wedstrijd worden met een veel sterker Bolsward alleen waren de spelers slordig en onnauwkeurig in de passing. Veel ballen waren te kort  te hard of werden een beetje blind de drukte ingespeeld. Dit gaf de hoofdstedelingen de kans om te denken dat er iets te halen viel op het “oude cabveld”  Ook zij waren overigens slecht in de passing waardoor het een beetje hotse-knots voetbal werd met zo nu een dan een goeie combinatie. De spanning langs de kant was dan ook hoger dan de actie in het veld.  Een aantal spelers speelde zeker niet hun beste wedstrijd van het seizoen maar er werd wel hard en voor elkaar gewerkt en dat is ook positief.

Dat harde werken werd in de 7e minuut beloond door goed genomen corner van Auke- Jan waarna Daan de 1-0 op het score bord kon laten aantekenen.

Phoe dat was de eerst “ nu doorzetten” werd er meerdere malen van de kant geroepen. Gelukkig hadden de gasten van Leeuwarden Zwaluwen ook niet het vizier op scherp staan en werd de rust gehaald met een te kleine voorsprong van 1-0.

De 2e helft begon net zoals de eerste helft eindigde een sterker en zeer aanvallend Bolsward wat nog steeds slordig speelde in de passing en een handvol grote kansen niet wisten te benutten.

Het duurde tot de vijftigste minuut. Eindelijk was er een glimp voetbal te zien van wat de boys kunnen.  De bal werd vanachter goed ingespeeld op Daan, die op zijn beurt weer een goede voorzet afleverde waardoor Thomas simpel een hoek kon uitzoeken en het net achter de keeper liet bollen.

Hè hè eindelijk een tweede goal. De winst was nu wel binnen . De bevrijdende tweede goal liet de boys van Bolsward iets beter voetballen Hoewel het nog steeds slordig was en veel spelers te dicht op elkaar bleven lopen. Het duurde te lang voordat de bal werd gespeeld. Het was te afwachtend allemaal. Er werd  vaak te veel gelopen met  de bal,  vaak net zolang tot er een fysiek sterkere Leeuwarder werd  tegengekomen  waardoor de bal  veel te snel  werd verloren. Leeuwarden Zwaluwen kon gelukkig verder ook geen potten breken  waardoor Bolsward  wel steeds snel de bal weer kon heroveren. Om hem vervolgens weer snel in te leveren.  Kortom het hotse-knots voetbal beheerste de hele wedstrijd.

De derde goal en de 3-0  was dan ook een typisch  voorbeeld hiervan. Een afvallende bal  komt na heel veel gekluts  voor de voeten van Yordi en die tikt de bal op de vertrouwde Yordi manier binnen.

De 4-0 werd in de laatste minuut gemaakt door Gijs die een corner, die in eerste instantie werd afgeslagen droog achter de keeper geknald.

Eindoordeel van  deze wedstrijd :

Minder goeie wedstrijd van SC Bolsward die wel terecht en gezien het aantal kansen dat de boys van SC hebben gehad zeker verdiend is gewonnen.

Dat het spel niet top was moet maar snel vergeten worden.  Punten waar het om voetbal toch omgaat  kunnen worden bijgeschreven en wij weten allemaal zo langzamerhand hoe leuk dit team kan voetballen. Soms laten ze dit zien en soms lukt er niks.

Kortom “Het lijken soms net echte kinderen”

HB te B

Zaterdag 14 maart heeft SC Bolsward D1 een vrij weekeind.

Zaterdag 21 maart spelen we de veertiende competitiewedstrijd uit tegen SJO Dronrijp/Foarut D1. Aanvang van deze wedstrijd is 10:30 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/)

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Ook kunt u berichten sturen naar Twitter #BolswardD1.